Nogomet
Nogomet

Wenger zna zašto Arsenal gubi velike derbije...

Uoči londonskog derbija između Arsenala i Chelseaja na Emiratesu u ponedjeljak, u sklopu 19. kola Premiershipa, menadžer Arsenala Arsene Wenger tvrdi da je riječ o podjednakim klubovima...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

S obzirom da Arsenal već duže vrijeme nije osvojio niti jedan trofej, Chelsea razumljivo kotira kao trenutno najbolji klub u Londonu. Wenger, međutim, ne prihvaća takvu tezu.

''Pogledajte, recimo, broj bodova koji smo mi osvojili ove sezone i broj bodova koji su oni osvojili. Nemamo razloga zavidjeti Chelseaju,'' kaže Wenger.

>> Arsenal u strahu od Drogbe: Što će im ovaj put napraviti?

Arsenal je drugi na ljestvici, sa 32 boda u 17 odigranih susreta, dok je Chelsea u jednakom broju utakmicu prikupio bod manje. Vodeći je Manchester United sa 34 boda iz 16 ogleda.

Ono što Wenger ipak priznaje jest psihološka barijera koju njegova momčad ima u izravnim dvobojima protiv najvećih rivala u engleskom prvenstvu.

''To stoji. Na nama je da preskočimo tu psihološku prepreku. Sve dok ne pobjeđujemo u takvim utakmicama, igrači će se pitati ''možemo li pobijediti u derbiju?'' U pitanju je mentalni problem, jer kvalitetu imamo. Jest da smo još uvijek imamo mladu momčad, ali ne više baš toliko mladu,'' zaključio je Wenger.