Nogomet
Nogomet

VIDEO: Je li ovo bila Mandžukićeva skandalozna gluma?

Hrvatski nogometaš Wolfsburga Mario Mandžukić izveo je pravi igrokaz u 70. minuti subotnje utakmice 11. bundesligaškog kola između njegovog kluba i Eintrachta u Frankfurtu...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nakon što je za nijansu pregrubo startao na desnog braniča domaće momčadi Patricka Ochsa pokušavajući mu oduzeti loptu, te pritom napravio prekršaj, 24-godišnji je hrvatski napadač gostujuće momčadi pokušao glumom isprovocirati isključenje suparničkog nogometaša koji je krenuo u verbalni obračun nakon što se pridigao s tla.

Snimka pokazuje da između Ochsa i Mandžukića nije bilo 'opasnog' kontakta. Hrvatski ga je reprezentativac, međutim, odglumio srušivši se na travnjak kao od groma pogođen. Isprva se primio za trbuh, a potom pokušao fingirati udarac u desno stopalo. Iako je teško za vidjeti postoji vjerojatnost da je Ochs možda stvarno i očešao Mandžinu nogu kopačkom, ali reakcija našeg reprezentativca sigurno je bila pretjerana.

Njegova teatralnost nije proizvela nikakvu reakciju suca Petera Sippela. Djelitelj pravde polagano je došao do Mandžukića i pozvao ga da se pridigne.

Ochs se u nevjerici smijao suparnikovu potezu, dok je iznenađeni trener domaće momčadi Michael Skibbe protestirao kod sudaca zatraživši kaznu za Mandžukića. Na koncu se i on u nevjerici, klimajući glavom, uputio prema klupi.

Rezultat je u tom trenutku, kao i na kraju, bio 3-1 za domaće. Od ljetošnjeg dolaska iz zagrebačkog Dinama Mandžukić je skupio osam nastupa za svoju novu momčad, od čega tri od prve minute. Zasad nije zabio gol, ali je upisao jednu asistenciju.