Nogomet
Nogomet

VIDEO Grčka se srami: Ovako je završilo finale nogometnog Kupa!

Utakmica finala Grčkog nogometnog kupa između Atromitosa i AEK-a preuranjeno je završila u velikim neredima na tribinama i invaziji navijača na travnjak...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U trenucima prekida igre bilo je 3-0 za AEK. Sudac utakmice Tassos Kakos bio je primoran okončati susret u prvoj od predviđenih devet minuta produžetka nakon što su se AEK-ovi navijači sjurili na teren slaviti pobjedu, ali i započeti kavgu sa pristašama suparnika.

Nikada nisam vidio da se igrači moraju tući kako bi zaštitili svoje obitelji. Povlačili su i pištolje na njih

Meta je bila VIP tribina na kojoj su bili smješteni obitelj i prijatelji Atromitosovih igrača koji su zasuti predmetima, a bilo je i prijetnji vatrenim oružjem. Igrači su krenuli u obranu svojih obitelji pa je započeta tučnjava na koju su zaštitari i policija odgovorili suzavcima.

Budući da su navijači već strgali mreže od gola i reklamne panoe oko travnjaka, susret nije bilo moguće nastaviti.

''Nikada nisam vidio da se igrači moraju tući kako bi zaštitili svoje obitelji. Povlačili su i pištolje na njih,'' uzrujan je nakon svega bio trener poražene momčadi Giogos Donis.

Predsjednik Atromitosa, Giorgos Spanos, je dodao:

''Ovo je unazadilo grčki nogomet za sto godina.''

AEK-u je osvajanje Kupa bilo četrnaesto u povijesti, a prvo od 2002. godine. Ne odluči li Europska nogometna federacija (UEFA) drugačije, sljedeće će sezone igrati Europa ligu.

Atrmoitosovi nogometaši borili su se za prvi trofej.

Više o