Nogomet
Nogomet

VIDEO: Donio naslov Lilleu, a sada se za njega otima pola Europe

Nogometaši Lillea su pomalo iznenađujuće osvojili francusko prvenstvo, a njihov nogometaš Eden Hazard izabran je za najboljeg nogometaša godine.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ovaj belgijski nogometaš rođen je 1991. godine, a u Lille je došao već 2005. godine. Za reprezentaciju Belgije je već zabilježio 19 nastupa, a ove je godine predvodio svoj klub prema naslovu prvaka Francuske. Zbog toga je i dobio priznanje za najboljeg igrača Le Championnata.

"Ovo priznanje je priznanje za cijelu momčad. Imali smo fantastičnu sezonu i svi su zaslužni za nju“, rekao je francuskim novinarima Hazard nakon dodjeljivanja trofeja za najboljeg igrača.

Pravo je pitanje hoće li ljubimac navijača Lillea sa svojim klubom pokušati ostvariti uspjeh i u Ligi prvaka. Naime, za njegove usluge su zainteresirani mnogi veliki klubovi, prije svega iz Engleske. Njegovo ime se spominje kada se priča o pojačanjima za Liverpool, Tottenham, Manchester City, a glavni favorit za transfer je Arsenal zbog odličnih veza koje Arsene Wenger ima s Lilleom. Tko god se odluči za potpisivanje Hazarda, njegove usluge će morati minimalno platiti 20 milijuna eura. Tom se brojkom, naime, barata kao osnovom za eventualni transfer.

Više o