Nogomet
Nogomet

Veliki skandal: Policija upala u kamp Italije, uhićen kapetan Lazija!

Nova uhićenja u Italiji u slučaju "Calcioscommesse" (Nogometno klađenje). La Gazzetta dello Sport piše kako je uhićeno 19 osoba među kojima je i kapetan Lazija Stefano Mauri...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Među ostalima pod istragom su Antonio Conte, aktualni trener Juventusa, te Domenico Criscito, lijevi branič Zenita i aktualni talijanski reprezentativac.

>> Talijani objavili popis sumnjivih utakmica: Pogledajte snimke!

Navodi se kako je policija pretražila sobu 25-godišnjeg nekadašnjeg igrača Genoe i Juventusa, koji se trenutno nalazi na okupljanju s talijanskom reprezentacijom. Istražitelji su mu pregledali sobu u talijanskom trening-kampu u blizini Firence.

Nedugo nakon toga vijest da Criscito neće biti na završnom popisu "azzurra" za Euro objavio je potpredsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Demetrio Albertini.

''Bila je to odluka koju su zajednički donijeli Prandelli i savez. On (Criscito) je razočaran zbog posljedica na reprezentaciju i svlačionicu. Objasnio mi je određene stvari i ja vjerujem u njegovu verziju i u njegovu nevinost'', komentirao je Albertini.

Inače, talijanski izbornik konačan bi popis od 23 putnika za Euro trebao objaviti tijekom današnjeg dana.

Mediji navode kako je pretražen i dom trenera Juventusa, ali vijest zasad nije službeno potvrđena.

U slučaju protiv talijanske kladiteljske mafije još su ranije uhićena i ispitana neka poznata imena talijanskog nogometa poput Giuseppea Signorija i Cristiana Donija.(TS)