Nogomet
Nogomet

VIDEO: De Rossi majstorski zakucao za slavlje u Bologni!

U nastavljenoj utakmici 22. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je na gostovanju pobijedila Bolognu 1:0

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U srijedu je odigrana zaostala utakmica talijanske Serije A između nogometaša Bologne i Rome koja je prvotno bila prekinuta zbog smrznutog travnjaka.

>> Ranieri podnio ostavku, Roma ostala bez trenera

Utakmica je tada prekinuta u 17. minuti, a u nastavku ogleda se uspješnijom pokazala Roma koja je na kraju slavila s 1:0 i tako upisala prvu pobjedu tijekom veljače. Prije toga su u ovom mjesecu imali četiri poraza (tri u Seriji A i jedan u Ligi prvaka protiv Šahtara), te jedan remi (Serija A).

Bila je ovo premijerna utakmica na trenerskoj klupi Rimljana Vincenza Montelle, donedavnog nogometaša tog kluba, koji je početkom tjedna na tom mjestu zamijenio Claudija Ranierija.

"Roma je veliki klub i mnogim trenerima je rad u tom klubu kruna karijere. Zahvaljujem svima u klubu što su mi omogućili da u Romi budem na startu vlastite trenerske priče. Imam velike i visoke ciljeve i Roma je moj početak, te vjerujem da ću ga obaviti na najbolji mogući način i da će svi biti zadovoljni našim igrama i rezultatima," rekao je najmlađi trener u talijanskoj Seriji A, koji je do prije tri godine kao igrač nosio dres Rome, a u zadnje je vrijeme bio trener podmlatka rimske momčadi.

"Moram priznati da su me trnci prolazili kada je sudac u Bologni svirao kraj utakmice. Posebna je ovo pobjeda i odličan zalet. Za svaku utakmicu ćemo napraviti jaku pripremu. Vjerujem u sebe, vjerujem u svoje igrače i nas kao zajednicu."

Dakako, Montella niti sada, a niti ubuduće, neće moći izbjeći pitanja o Francescu Tottiju, s kojim je godinama igrao u Romi i zajedno s Delvecchijom činio ubojiti tercet igrača prema naprijed.

"Totti je dokazao da je u optimalnoj formi, a meni je zadovoljstvo što ga imam u momčadi," zaključio je 36-godišnji Montella, koji je Tottija u igru ubacio u 73. minuti.

Promjena na trenerskoj klupi očigledno je donijela pozitivan šok, a najveće zahvale za ova tri boda idu strijelcu jedinog pogotka Danieleu de Rossiju, u smiraju prvog poluvremena. Bio je to drugi prvenstveni pogodak ove sezone talijanskog reprezentativnog veznjaka, a postigao ga je na asistenciju Mirka Vučinića.

Utakmica je, inače, bila tvrda i s ne pretjeranim brojem šansi. Tako su u okvir vratiju domaći pucali dva puta, a rimski igrači jednom više. Bologni je ovo, pak, tek drugi domaći poraz u sezoni.

Serie A, zaostala utakmica:

Bologna - Roma 0:1 (De Rossi 45)

Redoslijed: 1. Milan 55, 2. Napoli 52, 3. Inter 50, 4. Lazio 48, 5. Udinese 44, 6. Roma 42..., 12. Bologna 32...

Više o