Nogomet
Nogomet

Dok su Rakitić, Ronaldo i Bale dizali publiku na noge, UEFA dobila poznatu poruku

Krovna europska nogometna organizacija na udaru je navijača diljem Europe.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Na spektakularnom okršaju Reala i Seville, na kojem smo vidjeli čak 10 pogodaka (dva Rakitića), istaknuta je i poruka navijača UEFA MAFIA. Radi se o poruci koja je nemalo puta bila izvješena na većini europskih stadiona.

Baš nas zanima hoće li zbog toga biti kažnjen jedan Real Madrid, poput primjerice Hajduka i ostalih klubova koji nisu bogati i utjecajni, a 'zgriješili' su u povijesti na isti način. Pitao se slično i francuski Eurosport kada je pisao o treniranju sile UEFA-e nad Rijekom zbog famoznog keltskog križa. Zašto ne zatvori tribinu navijača Reala 'Ultras sur' na kojoj su česta obilježja Francove dikature, kao i kukasti i keltski križevi, pita se francuski novinar.

Ovaj put su očito navijači Reala ljuti zbog sprdanja Cristiana Ronalda od strane Seppa Blattera, iako je on predsjednik FIFA-e, a ne UEFA-e. No, očito je navijačima svejedno, jer nogometnim fanovima ove dvije najjače nogometne organizacije danas ne predstavljaju nogomet već korupciju i želju da se na najobožavanijoj igri na svijetu zaradi golemi novac.

Borba protiv rasizma u sjeni očigledne korupcije

UEFA danas provodi žestoku kampanju protiv rasizma, ali u političkoj korektnosti ide toliko u krajnost da joj se smiju i navijači i klubovi. Rijeka se kažnjava zbog keltskog križa kojeg UEFA prodaje preko svoje stranice na mobilnim telefonima, u Engleskoj je Tottenham kažnjen jer njegovi navijači zovu sami sebe 'Yids' (pogrdan naziv za Židove u Velikoj Britaniji). To je suludim proglasio i sam britanski premijer David Cameron.

Rasizam je velik problem, kako u nogometu, tako i u svijetu općenito, no mnogi smatraju kako je licemjerno od UEFA-e i FIFA-e tako agresivno provoditi tu vrstu borbe dok su te organizacije bastion korupcije i kriminala.

Simbol toga je dodijeljivanje Svjetskog nogometnog prvenstva Kataru 2022., državici na rubu pustinje. Da je Katar petrodolarima kupio najveće nogomento natjecanje u svijetu, čak više nije ni javna tajna. Tu tajni nikakvih nema.

Uspon Surkisa šaka u oko

Daleko toga nije ni Euro u Ukrajini. Grigorij Surkis večer prije glasovanja za dodjelu Eura navodno obilazi sobe predsjednika europskih saveza, a Poljska i Ukrajina preko noći dolaze do najviše glasova i dobivaju Euro.

Inače, Grigorij Surkis, ukrajinsko-ruski tip biznismena, 2004. je dobio zabranu ulaska u SAD zbog optužbi za korupciju u Ukrajini gdje je vodio nogometni savez. Ali to ništa ne smeta UEFA-i gdje je ove je godine postao potpredsjednik. Čak je dolazio u Hrvatsku prijetiti premijeru i predsjedniku jedne neovisne države, jer naša zemlja i njeni huligani su očito tada bili najveći problem europskog nogometa. Zanimljiv 'spin'...

A gdje je Svjetsko prvenstvo 2018. godine? U Rusiji, zemlji koja vodi u svijetu po huliganizmu, rasizmu i netoleranciji na nogometnim stadionima. U jeku borbe protiv svega od nabrojanog, SP ide Rusiji. Hm, nešto tu ne štima, je li tako?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.