Nogomet
Nogomet

U Liverpoolu poludjeli na Capella: On je kriv zbog Gerrarda!

Pregledi kojima se kapetan Livrpoolove nogometne momčadi Steven Gerrard (30) podvrgnuo u četvrtak poslijepodne potvrdili su drugostupanjsku rupturu mišića zadnje lože...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Zbog toga će veznjak izvan travnjaka biti sljedeća tri do četiri tjedna, te propustiti premierligaške Liverpoolove dvoboje protiv West Hama (doma), Tottenhama (vani), Aston Ville (doma) i Newcastlea (vani).

Gerrard se ozlijedio pretkraj prijateljske utakmice koju je Engleska u srijedu na Wembleyju izgubila od Francuske 2-1. Iz igre je izašao u 84. minuti s bolnom grimasom na licu. Izazvalo je to bijes vodećih ljudi Liverpoola, koji su se s izbornikom Fabijem Capellom dogovorili da Gerrard igra maksimalno 60 minuta.

S obzirom na to da je Talijan prekršio dogovor, u klubu s Anfielda razmatraju pokretanje zahtjeva za odštetom. Od Engleskoga nogometnog saveza (FA) zatražili bi u tom slučaju pokrivanje Gerrardove plaće do trenutka njegova oporavka. Kako Gerrard igra za 120.000 funti tjedno, njegova četverotjedna pauza FA bi po tom izračunu koštala 480.000 funti.