Nogomet
Nogomet

Tko će zbog ove Guardioline želje morati otići iz Bayerna?

Udarna vijest na sportskim stranicama njemačkog Bilda je navodni veliki interes Bayerna za Hakana Calhanoglua.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nakon Mesuta Ozila, Njemačka ima još jednog sjajnog kreativca turskog podrijetla. Na njihovu žalost, Hakan Calhanoglu je izabrao domovinu njegovih roditelja iako je rođen u Njemačkoj. Ovaj 'playmaker' HSV-a velika je želja Pepa Guardiole, tvrdi Bild.

Isti izvor navodi kako je Bayern već dao na znanje Hamburgu da ovog 20-godišnjaka, koji se proslavio golom Borussiji s 40 metara, želi vidjeti u Munchenu. Zanimljivo, Calhanoglu je uz Messija i Suareza dao najviše pogodaka izvan 16-erca u Europi (sedam), a mnogi su Bayernu zamjerili što nije opasniji iz tih situacija.

Cijena bi mogla biti do 15 milijuna eura, a transfer je izgledniji time što HSV-u prijeti ispadanje u drugu ligu po prvi puta u povijesti. Također, klub je upao u velike dugove i svaki novac im je potreban.

Bild se bavi i mogućim posljedicama. Iako je poznato kako Bayern ne prodaje olako svoju 'djecu', špekulira se mogući odlazak Thomasa Muller koji nema standardno mjesto u momčadi Pepa Guardiole.

U redu stoje engleski velikani. Najviše se spominje Manchester United kojeg preuzima (vjerojatno) Luis Van Gaal, no vrlo bi ga rado u svojim redovima vidjeli Arsenal i Liverpool.