Nogomet
Nogomet

Biliću showtime protiv Turske donio unosni angažman u Ukrajini?!

Ukrajinci pišu kako je aktualnom treneru Dnipra Juandeu Ramosu odzvonilo te kako im stiže trener koji ima diplomu pravnika, svira gitaru, govori nekoliko jezika...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Slaven Bilić uskoro će posjetiti Dnipropetrovsk u sklopu svog standardnog izborničkog rasporeda. Šef kockastih redovito uživo ide pogledati igrače koji mu konkuriraju za momčad, a ovog vikenda na ''meniju'' su Nikola Kalinić i Ivan Strinić koji igraju za istoimeni ukrajinski klub. To je barem službeni razlog posjetu.

No, kako piše tamošnji portal ua-football.com, Nane će se sastati i s vodstvom kluba na temu trenerskog angažmana. Ugovor bi, stoji u tekstu, mogao biti potpisan već na zimu, a Bilić bi paralelno s novim poslom ostao na mjestu šefa hrvatske reprezentacije, koju će voditi na Europskom prvenstvu 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. Isti izvor navodi kako je Bilić uspješno proveo hrvatsku reprezentaciju kroz dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a posebno se ističe uvjerljivo 3:0 slavlje u Istanbulu.

U Dnipru su poželjeli promjeniti trenera zbog, naravno, nezadovoljstva aktualnim strategom. Momčad Juandea Ramosa trenutno je četvrta na ljestvici sa 30 bodova, vodeći Dinamo Kijev ima 46, drugi je Šahtar sa 45, a treći Metalist Harkiv sa 41 bodom.

"Ako se loši rezultati nastave, morat ćemo napraviti neke promjene." Bilić bi im bio idealan izbor, diplomirani pravnik koji svira gitaru, bivši proslavljeni nogometaš i trener s već ponekim iskustvom...(M.I./Agencija VLM)