Nogomet
Nogomet

Sjećate se Ludogoreca? Gaze sve pred sobom!

Sredinom ljeta svi su se hrvatski mediji bavili bugarskim Ludogorcem, „Čudom iz Razgrada“, tadašnjim Dinamovim protivnikom u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Tako smo svi saznali da je riječ o momčadi koja je iznenada bljesnula na bugarskom nogometnom nebu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U najkraćem mogućem roku, nakon što ga je kupio tamošnji tajkun Kiril Domuščijev, Ludogorec je preskočio nekoliko razreda natjecanja, u prvoj prvoligaškoj sezoni osvojio duplu krunu i nadao se svjetlima Lige prvaka. Nadu je razbio Domagoj Vida, a kasniji Dinamov put kroz kvalifikacije, pokazao je da su Bugari iz Lude Šume bili najveća i najteža prepreka na putu do elite.

Onda nam je Ludogorec nestao iz fokusa, ostavili smo ih njihovim brigama i vidanju rana koje je nanio Vida. Stotinjak dana nakon maksimirske utakmice, Ludogorecov zadnji, ujedno i jedini poraz u sezoni je tih zagrebačkih 3-2. U bugarskom prvenstvu imaju maksimalan učinak od osam pobjeda u isto toliko utakmica.

Tamošnja liga razvija se u smjeru utrke udvoje gdje se iza Ludogorecovih leđa drži Levski Sofija sa samo dva boda manje. Upada u oči i gol razlika „zelenih“, 21-4. Dakle, u 720 prvenstvenih minuta, lider bugarske lige primio je samo jedan pogodak više nego u uzvratnoj utakmici prvog pretkola.

Igrački kadar Ludogoreca u kolovozu je obogatio slovenski napadač Roman Bezjak kojega su doveli iz Celja, a nešto veću minutažu dobiva i nizozemski veznjak Burgzorg koji je također stigao ovoga ljeta.

Ranu eliminaciju iz eurokupova Bugari pokušavaju nadomjestiti organiziranjem prijateljskih utakmica. Za sada se najbolje i najlakše dogovaraju s Rumunjima, pa su im u gostima bili i Steaua i Rapid Bukurešt. Ludogorec očito vježba za novi euro iskorak. Kako vrijeme prolazi, ona Dinamova pobjeda izgleda sve veća i veća.

Više o