Nogomet
Nogomet

Saznajte za koga Van Persie misli da može postati Arsenalov Rooney

Nizozemac Robin Van Persie, kapetan nogometaša Arsenala, vjeruje da je njegov mladi suigrač Alex Oxlade-Chamberlain potencijal postati za "topnike" ono što je Wayne Rooney za Manchester United...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Proteklog je ljeta Chamberlain u jednom od najskupljih transfera u povijesti Arsenala pristigao iz Southamptona, a već je u prvoj sezoni oduševio svojom zrelošću u važnim utakmicama.

Posebno je mladi Englez odigrao impresivno prvo poluvrijeme u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Milana kada je na poziciji u sredini, a ne na svojoj uobičajenoj u napadu, asistirao za dva pogotka, te se uspješno nosio s veznjacima Milana prekidavši im brojne akcije.

"Alex može napraviti velike stvari. Posjeduje igračke kvalitete koje mu garantiraju blistavu budućnost kako u Arsenalu tako i u engleskoj reprezentaciji. Već je u nekim utakmicama pokazao koliko je brz i inteligentan nogometaš. Uz sjajnu tehniku točno zna kada treba proigrati suigrača, a kada zadržati loptu", nahvalio je 18-godišnjeg suigrača Van Persie, te ga usporedio s najvećom engleskom zvijezdom, napadačem Manchester Uniteda Wayneom Rooneyom."

"Puno me Alex podsjeća na Rooneya. Oba su vrlo svestrani nogometaši jer mogu zabijati, asistirati i dirigirati igrom svoje momčadi. Imaju po nešto od svega, a premda Chamberlain uglavnom igra na krilnim pozicijama, a Rooney u sredini, to se lako može promijeniti u budućnosti ", zaključio je kapetan Arsenala.