Nogomet
Nogomet

Ronaldo: Nogomet je čist sport! 100 posto sam siguran u to!

Jedan od najboljih nogometaša svijeta ispao je naivan kada je za španjolski AS izjavio da je nogomet čist sport u kojem nema dopinga.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, bivši predsjednik španjolskog Premierligaša Real Sociedada, Inaki Badiola, izašao je u javnost s tvrdnjom da je baskijski klub u razdoblju od 2001. do 2007. godine koristio nedopuštena stimulativna sredstva. Naravno, Real Sociedad je sve te optužbe negirao, a napadač drugog Reala, onog iz Madrida, tvrdi da nema mjesta dopingu u nogometu.

"Teška je to situacija, ali mislim da nema dopinga u nogometu. To je kolektivan sport i mislim da individulano bolja izvedba neće u konačnici značiti i momčadski uspjeh. No, ne mogu sa sigurnošću reći da nitko nije koristio nedozvoljena sredstva", rekao je Ronaldo za AS.

"Je li nogomet čist sport? Apsolutno! U to sam siguran 100 posto! Mislim da takve stvari u nogometu ne postoje", zaključio je Ronaldo, koji ili nije upoznat ili je zaboravio na neke od najpoznatijih nogometaša koji su pali na doping testovima - Marca Borriella, Marka Bosnicha, Leeja Bowyera, Fernanda Couta, Edgara Davidsa, Christophea Dugarrjya...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.