Nogomet
Nogomet

Robi na udaru kritike: 'Sramota! Nema školu, a hoće biti trener Zvezde'

Stepanović se čudi kako je 'Žuti' mogao prihvatiti posao kad nema pro licencu

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Poznati srpski trener Dragoslav Stepanović u razgovoru za Blic ponovno se u negativnom kontekstu dotakao Roberta Prosinečkog i njegovog preuzimanja klupe Crvene zvezde.

Ovaj put nije u pitanju Robijevo trenersko neiskustvo nego činjenica da nema pro licencu koja je uvjet za obavljanje trenerskog posla u profesionalnim nogometnim klubovima.

>> Prosinečki spreman na rat: Neće mi menadžeri određivati tko igra!

>> Mijatović: 'Robi nije početnik, veći problem su Zvezdini igrači'

"Ovakve situacije me najviše živciraju. Uprava Crvene zvezde u Prosinečkom je vidjela posljednju šansu, a čudi me i da je Robi ušao u priču, a znao je da nema papire potrebne za rad. Kako je moguće da igrač takve reputacije dozvoli sebi nekoliko godina raditi u Hrvatskom nogometnom savezu, a da u međuvremenu ne dobije sve potrebne licence? Vidite, kada sam ja davno smogao hrabrosti pitati legendarnog Branka Zebeca da mi dozvoli biti njegov pomoćnik, prvo što mi je rekao bilo je: 'Idi ti, momče, završiti školu. Trebat će ti jer nikad ne znaš tko ti kasnije može ponuditi posao'. Prosinečki je bio veliki igrač! U redu, ako je tako, logično je i da prvo završi školu. Kako će on sutra tražiti od igrača da nešto urade, kada ni sam nije ispunio sve svoje obveze. Čitam da sada na Marakani pričaju o tome kako će dostići Partizan i kako će igrati na proljeće, umjesto da prvo riješe pitanje licence za svog trenera", bez dlake na jeziku zbori Stepanović, koji je veći dio trenerske karijere proveo u Njemačkoj.

Stepanović smatra kako je sramota da Zvezda sada druge klubove tjera na nepropisan rad.

"Zar tako radi veliki klub?! Crvena zvezda i Partizan stupovi su srpskog sporta i sve oči uprte su u njih. Ako Zvezda pokušava da izigra propise, što onda očekivati od drugih? Kada svi toliko cijene Prosinečkog, zašto mu onda nisu lijepo dali licencu, kao što su to Nijemci uradili s Franzom Beckenbauerom i Rudijem Völlerom. Oni su dobili licence bez pohađanja kurseva, što je potpuno normalno i prirodno. Nevjerovatno je da Robi potpiše ugovor na dvije godine, a da je svjestan minusa koji ima. U svakom slučaju, ovo je loš početak suradnje Roberta i Crvene zvezde, iako je činjenica da loši počeci mogu imati sretan kraj. Vidjet ćemo kako će sve to završiti jer nitko ne može prognozirati konačan ishod."