Nogomet
Nogomet

Real 'sanja' Man Utd: Katastrofa se pretvorila u veliko slavlje!

Real Madrid je obranu titule prvaka već odavno prežalio, Barcelona je apsolutno nedostižna...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Stoga „kraljevi“ sve snage bacaju na Ligu prvaka. Mourinho je jučer bio u Manchesteru gdje je gledao utakmicu Uniteda i Liverpoola. United i Real sastaju se u osmini Lige prvaka, a do prve utakmice je ostalo nešto manje od mjesec dana (13. veljače). Može li Real u tom vremenu podignuti formu dovoljno da prođe „Fergusonove bebe“? Kako se uzme, neki će reći da je vremena sasvim dovoljno, dok će drugi sumnjičavo zavrtjeti glavom...

Real je u tekućoj sezoni ostvario najlošiji učinak u povijesti, kada je u pitanju zaostatak za vodećom momčadi lige na polovici sezone. Do sada je Realov negativni rekord datirao iz sezone 1995/96. U toj je sezoni liga imala 22 kluba, a prvoplasirani Atletico bježao je sedmoplasiranom Realu 16 bodova.

U odnosu na Barcelonu, Real je najgori učinak prije ove sezone ostvario 2005/06., kada je zaostajao za najvećim rivalom 13 bodova. U sezoni 2008/09. Barca je odmaglila Realu 12 bodova. Moglo bi se naći još nekoliko Realovih neslavnih sezona, ali iz te rubrike njegove navijače najviše veseli podatak iz sezone 1999/00.

Real je također katastrofalno krenuo u sezonu, John Toschak dobio je otkaz nakon jedanaestog kola, a na njegovo mjesto je došao Vicente Del Bosque. Real je na polovici sezone bio tek šesti s osam bodova zaostatka za Deportivom. Sezonu je završio na poražavajućem petom mjesto sa sedam bodova zaostatka za prvakom (Deportivo). No, Real je u finalu Lige prvaka u Parizu pobijedio Valenciju i osvojio svoj osmi naslov prvaka Europe. I te je sezone Manchester United čekao Reala, doduše u četvrtfinalu. Katastrofa s polusezone pretvorila se u veliko slavlje na kraju sezone. Na Santiago Bernabeuu svi se nadaju da će se ove sezone ponoviti slična priča.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.