Nogomet
Nogomet

Real potukao Barcu: Neymar ipak prelazi na Santiago Bernabeu za 60 milijuna eura!

Trenutačno najveći brazilski talent Neymar potpisat će danas ugovor s Real Madridom nakon što obavi liječnički pregled u Sao Paulu, pompozno je objavila madridska Marca…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Napadač Santosa jučer je u razgovoru za brazilske medije demantirao kako prelazi u Real Madrid, no španjolski dnevnik blizak „kraljevskom klubu“ tvrdi kako je ipak postignut dogovor između čelnih ljudi Santosa i predsjednika Reala Florentina Pereza.

Prema informacijama španjolskog dnevnika Santos će dobiti odštetu od 60 milijuna eura, a Neymar će prijeći na Santiago Bernabeu nakon završetka Olimpijskih igara u Londonu 2012. Marca ističe da su se obje strane zavjetovale na šutnju sve dok se ne održe izbori za predsjednika Santosa. Izbori su zakazani za prosinac, a trenutačni predsjednik Santosa Luis Alvaro Ribeiro ne želi si pokvariti izglede za osvajanje novog mandata objavom informacije da najveća zvijezda odlazi iz kluba.

Neymar bi trebao potpisati šestogodišnji ugovor s Real Madridom, a godišnje će zarađivati sedam milijuna eura neto, čime će se izjednačiti s Ikerom Casillasom na trećem mjestu po primanja među igračima Reala, dok će samo Kaka i Cristiano Ronaldo imati veću plaću.

Marca piše da je Florentino Perez postigao dogovor s igračem i njegovim menadžerom Wagnerom Ribeirom već krajem lipnja, no u cijelu priču umiješala se Barcelona. Predsjednik katalonskog kluba Sandro Rosell odlučio je Neymara oteti Realu, piše Marca, po bilo koju cijenu. Navodno je Rosell otputovao na Copa Americu i uzeo sobu u istom hotelu u kojem je boravila brazilska reprezentacija, a sve kako bi nagovorio Neymara da prijeđe u Barcelonu.

Rosell je navodno razgovarao sa Neymarovim ocem kojeg je pokušao uvjeriti kako njegov sin neće imati problema s FIFA-om te da će bez problema moći potpisati ugovor s Barcelonom bez obzira na postignuti dogovor s Realom. Predsjednik Barcelone zaobišao je Neymarova menadžera Wagnera Ribeira, koji je poslovni partner sa slavnim Ronaldom, bivšim igračem Reala i Barcelone, smatrajući da je preblizak s Perezom te je pokušao u izravnim pregovorima sa Santosom realizirati transfer.

No, sada je jasno da Rosellu nije uspjela operacija miniranja Neymarova transfera u Real Madrid. Perez je hitro reagirao, „podebljao“ je odštetu Santosu, a uz to je obećao da će Real sljedeće godine gostovati na obilježavanju stogodišnjice osnutka slavnog brazilskog kluba, u kojem je najveći dio karijere proveo neponovljivi Pele, najbolji nogometaš svih vremena. U bitci za Neymara Perez i Real izašli su kao pobjednici, no rat će se nastaviti na drugim frontovima.