Nogomet
Nogomet

Puyol mnoge šokirao izjavom o sezonama koje slijede

Kapetan Barcelone Carles Puyol istaknuo je u razgovoru za španjolski dnevnik As kako uopće ne pomišlja na umirovljenje.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Iako je već u poznim igračkim godinama 33-godišnjem kapetanu Barcelone Carlesu Puyolu umirovljenje nije na kraj pameti još dugo.

„Osjećam se fizički savršeno. Nakon osam mjeseci problema s ozljedama sada više ne osjećam bol“, rekao je Puyol, čiji su kraj prošle i početak ove sezone obilježile razne ozljede, od koljena, zadnje lože do donjeg dijela leđa.

„Prije nekoliko dana rekao sam da mi je preostalo još četiri ili pet godina igranja. Sada mogu reći da želim nastaviti još devet godina. Mirovina je za 65-godišnjake ili 67-godišnjake“, dodao je centralni branič koji je u dresu katalonskog diva debitirao 1999. godine.

Aktualnim ugovorom Puyol je vezan za Barçu do lipnja 2013. godine, no obzirom da se već sada može o njemu pisati kao jednim od najvećih obrambenih igrača u povijesti kluba nema sumnje da će mu u klubu izaći ususret i da će moći u Barçi igrati – do kada poželi. No, treba reći kako je izjavom da će igrati do 42. godine života - po čemu bi nadmašio imena kao što su Costacurta, Matthaus ili Baresi - neke nogometne kritičare - šokirao.