Nogomet
Nogomet

'Ponašanje Jose Mourinha ne služi na čast ni njemu ni Realu'

"Jose Mourinho morao bi znati ponašati se bolje", rekao je Jorge Valdano, bivši sportski direktor Real Madrida, u izjavi za ADN Deportes...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

"Rekao bih da ono što se dogodilo u srijedu protiv Barcelone ne služi na časti niti Real Madridu niti njegovu treneru. Uvjeren sam nitko u klubu nije ponosan zbog onoga što se dogodilo", rekao je Argentinac dodavši:

"Mourinho je došao u klub sa 109-godišnjom povijesti i morao bi biti svjestan da predstavlja instituciju vrlo čvrste kulture. Nažalost, ne događa se prvi put da u uvjetima viskokih napetosti koje nogometni klasici između Barcelone i Reala nose, ljudi gube glavu.

Valdano je s povratkom Florentina Pereza na predsjedničko mjesto u klubu ustoličen kao sportski direktor paralelno s dolaskom portugalskog trenera. Spletkama skloni Portugalac Valdana je, međutim, tijekom sezone najprije razvlastio, a potom i posredno smijenio. Postalo je jasno da je Valdano tehnološki višak i da Mourinho ne trpi tutore.

Trener Reala ponašao se u najmanju ruku neuračunljivo tijekom uzvratnog sraza Španjolskog superkupa u Barceloni, koji je katalonska momčad na kraju uzela pobijedivši 3-2. Zbog verbalnog konflikta s Leom Messijem Mourinho se u Argentinčevoj blizini mrštio gestikulirajući da najbolji svjetski nogometaš smrdi. U općem naguravanju nakon bezobzirnog prekršaja Marcela na Cescu Fabregasu Mourinho je pomoćnog Barçina trenera koji je počeo dijeliti pravdu, pokušavajući ga navući za uho, upiknuo prstom u oko. Malo prije toga neoprezno je nagazio na glavu Fabregasu koji je to vrijeme ležao na travnjaku.