Nogomet
Nogomet

Pogledajte kako se Barcelona odužila svom heroju Messiju

Barcelona se na vrlo lijep način pokušala odužiti svom najboljem igraču, koji ispisuje stranice povijesti...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Argentinsko čudo Lionel Messi u utorak je zabio rekordni 234. gol u dresu Barcelone. Zavidnu brojku omaleni je napadač postigao u 314 službenih nastupa za katalonski klub, a sa dva gola više od legendarnog Cesara Rodriguesa najbolji je klupski strijelac u povijesti.

>> 'Gospodo, pomaknite se u stranu, imamo nogometnog Jordana!'

Tek 24-godišnji nogometni virtouz doista je oduševio svijet, a nema osobe koja se neće složiti da se radi o najboljem nogometašu današnjice i igraču koji će nas još dugo godina nastavljati oduševljavati svojim izvedbama.

Čak je i pomalo naviknuo sve navijače da gotovo u svakoj utakmici postiže pogodak i na prosječno 40-ak golova u sezoni. U ovoj, već ih sada ima 54, od čega 35 u Primeri, a do kraja sezone još su ostala dva mjeseca. Jednom rječju, pravi genijalac, koji sa tek 24 godine i devet mjeseci već ruši rekorde, a toga će još zasigurno biti u godinama koje dolaze.

Zbog toga je zaslužio hvalospjeve i izraze divljenja mnogi svojih kolega, suigrača, ali i nogometnih štovatelja, a na najbolji mogući način zahvalio mu se njegov klub Barcelona, koja je u njegovu čast, na svojim službenim stranicama objavila 20-minutni film pod nazivom 'DNA Blaugrana'. U filmu je prikazano kako je Messi stasao u igrača današnjeg kalibra od svog dolaska na Camp Nou prije osam godina pa sve do danas, a bogat je i isječcima njegovih ranih nogometnih koraka i nastupa.