Nogomet
Nogomet

Pogledajte šest tinejdžera koji bi mogli obilježiti Copa Americu

S prvim danom srpnja u Argentini počinje 14. izdanje Copa Americe.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Prvenstvo Južne Amerike na ovaj način se igra od 1975. godine, a svako izdanje ovog natjecanja donosi atraktivan nogomet i iznjedri nove zvijezde. Takvo nešto bi se vjerojatno moglo dogoditi i ovaj put, a mi vam donosimo pregled šest potencijalnih tinejdžerskih zvijezda koja će igrati na Copa America.

Neymar (Brazil, Santos)

Rođen 5. veljače 1992. godine, Neymar da Silva Santos Junior već je zaludio cijeli svijet. Za njegove usluge otimaju se vodeći europski klubovi te je sasvim jasno kako će nakon Copa America napustiti svoj Santos za koji je do sada postigao više od 60 golova. Neymar će predvoditi napad Brazila na prvenstvu, a Santos se nada i dobrom učinku kako bi mu narasla cijena...

Lucas (Brazil, Sao Paulo)

Lucas Rodrigues Moura da Silva, poznatiji kao Lucas, mladi je vezni igrač koji igra za brazilski Sao Paulo. Stalni je bio član mladih brazilskih reprezentacija, a zabilježio je i tri nastupa za seniore. Lucas igra na poziciji ofenzivnog veznog igrača, a uz dosta asistencija često postiže i pogotke. Njegova cijena na transfermakt.de trenutno se kreće oko 8 milijuna eura.

Joel Campbell (Kostarika, C.D. Saprissa)

Kostarikanski napadač Joel Campbell je pažnju svjetske javnosti na sebe skrenuo početkom godina na U-20 Gold Cupu kada je bio najbolji strijelac tog natjecanja postigavši šest pogodaka u pet utakmica. Campbell je nakon tog natjecanja pozvan u seniorsku reprezentaciju, a član je nogometnog kluba C.D. Saprisa iz kojeg je posuđen u Puntarenas.

Alexander Gonzales (Venezuela, Caracas)

Za razliku od do sada nabrojenih igrača, Gonzales ne igra na poziciji blizu golu nego je riječ o desnom bočnom. Doduše, ovaj igrač voli 'potegnuti' i u napad pa ga se često uspoređuje s Cafuom, jednim od najboljih desnih bočnih igrača u povijesti nogometa. Gonzales nastupa za Caracas s kojim je prošle godine osvojio naslov prvaka Venecuele, a za svoj je klub i postogao pet pogodaka.

Diego Rubio (Čile, Colo-Colo)

18-godišnji Diego Iván Rubio Köstner član je najpoznatijeg čileanskog kluba od 2007. godine, a ove je sezone debitirao i u seniorskoj momčadi. Rubio je u kratko vremena pokazao sve svoje napadačko umijeće što nije ni čudno kada se zna da dolazi iz nogometne obitelji pa mu talenta ne nedostaje. Otac i dva brata su također profesionalni nogometaši, a Rubiov kum je proslavljeni Ivan Zamorano. Čileanci nisu dugo čekali da Rubia gurnu u reprezentaciju te već na Copa America od njega očekuju golove.

Francisco Calvo (Kostarika, San Jacinto College)

Francisco Calvo je najmlađi, ali vjerojatno i najnepoznatiji nogometaš na Copa America. Calvo još uvijek nema profesionalni ugovor, a nastupa za sveučilište San Jacinto u Houstonu. Ovaj 18-godišnjak je pozvan kao zamjena nakon ozljede jednog veznog igrača, a pitanje je hoće li uopće nastupiti na Copa America. Ipak, činjenica je da je u današnjem okruženju čudno da jedan amater uopće nastupa za reprezentaciju pa to na neki način potvrđuje kako je Calvo veliki talent.