Nogomet
Nogomet

Pele, gledaj kako te prestiže: Messiju fali 5 golova da 'skine' rekord velikog Brazilca!

U kalendarskoj 2012. godini Leo Messi zabio je 71 gol, jedan više nego u cijeloj 2010. godini. Treba napomenuti da su do kraja godine još gotovo puna dva i po mjeseca...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Davne 1959. godine veliki je Brazilac Pele od prvog siječnja do 31. prosinca zabio 75 golova: 66 za Santos i devet za brazilsku reprezentaciju.

>> Ljepotica u La Coruni: Devet pogodaka, pobjeda Barce i - čudesni Messi!

Messi je 71 dosadašnji u sezoni rasporedio s 59 postignutih za Barcelonu i 12 za argentinsku reprezentaciju. Do kraja sezone ima sasvim dovoljno vremena prestići prestižan rekord prestižnog nogometaša.

Ove je sezone Argentinac već postigao 15 golova, pri čemu 11 u prvenstvu. Uz hat-trick protiv Deportiva u La Coruñi pri subotnjoj 5-4 pobjedi, četiri je puta zabio po dva pogotka na utakmici Real Sociedadu, Osasuni, Getafeu i Real Madridu.

Iako je trener Tito Vilanova razmatrao opciju da ga u La Coruñi odmori barem dio utakmice, nakon što je doputovao iz Južne Amerike gdje je nastupao za Argentinu, najbolji je svjetski nogometaš sam inzistirao da nastupi i ponovno bio briljantan.

Cesc Fabregas, koji je u subotu sjajno odigrao asistiravši suigračima za tri gola, od čega dvaput Messiju, izjavio je da je Messi igrač s drugog planeta.

Nakon utakmice i slijetanja u Barcelonu Messi je otišao u bolnicu biti pri ruci zaručnici koju je očekivao porod. Zasad još nema vijesti da je Argentinac postao otac. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.