Nogomet
Nogomet

'Özil se još nije oporavio od promašaja': Gubi li Arsenal tlo pod nogama?

Arsenalov menadžer Arsene Wenger priznao je kako je Mesutu Özilu potrebno još neko vrijeme da preboli nerealizirani jedanaesterac u utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Bayerna...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Istu je utakmicu Arsenal s igračem manje izgubio 2-0, ali pitanje je kako bi se stvari rasplele da je njemački nogometni reprezentativac realizirao jedanaesterac na samome početku. No, njegov udarac po sredini gola zaustavio je Bayernov vratar Manuel Neuer.

''Sigurno se još nije oporavio. 48 sati je prekratko. Dio je posla nositi se sa razočaranjima i dokazati da možete nastaviti uz njih. Ispričao se nakon utakmice. Mislim da ljudi nisu šokirani što je promašio, on samo izvodi svoje jedanaesterce na neuobičajen način'', rekao je Wenger.

''Mislim da ga u ovom trenutku moram pustiti da se oporavi od toga. Vidio sam to već prije s Bergkampom koji je promašio 1999. godine i kasnije je odbio izvoditi penale'', dodao je francuski stručnjak.

Bergkamp je tada propustio zabiti u ponovljenoj polufinalnoj utakmici FA Cupa protiv Manchester Uniteda.

Što se tiče sporne situacije iz utakmice protiv Bayerna, Wenger i dalje vjeruje da je Arsenalov vratar Wojciech Szczesny neopravdano isključen zbog prekršaja nad Arjenom Robbenom.

''Žuti je karton bio dovoljan. Sigurno ne želite ubiti utakmicu takvog značaja.'' (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.