Nogomet
Nogomet

Otkrio stvarni dug Reala: '800 milijuna eura za jedno prvenstvo i kup'

Carlos Mendoza, član upravnog odbora Real Madrida, otkrio je španjolskom AS-u koliko zapravo iznosi dug kluba...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Real Madrid je nedavno objavio financijsko izvješće za prošlu godinu, prema kojem je dugovanje srezano za 27.4 posto, odnosno na 90.6 milijuna eura. Međutim, ako je za vjerovati Carlosu Mendozi, to je samo dugovanje prema bankama.

''Klupski dug iznosi 541 milijun eura! Florentino je samo objavio dug koji klub ima prema bankama. Međutim, Real 450 milijuna eura duguje igračima, drugim klubovima, sportskim organizacijama, dobavljačima opreme... Kad se sve skupa zbroji i oduzme ukupan dug iznosi 541 milijun eura, a to je dvostruko više od dana kada je Florentino preuzeo klub od Lorenza Sanza'', rekao je Mendoza, te nastavio:

''Mi smo klub koji ima najveće prihode na svijetu, ali isto tako smo i klub koji najviše troši. Ovakva je situacija nastala i dijelom zbog recesije u Španjolskoj, ali klub mora početi pametnije raspolagati novcem. Činjenica je da Real ima dva otvorena kredita u bankama, koji mora otplaćivati naredne tri, četiri godine. To ne govorim ja, to govori financijsko izvješće'', veli Mendoza.

''Zato je Real morao prodati igrače poput Gonzala Higuaina (Napoli) ili Mesuta Özila (Arsenal), da bi doveo Garetha Balea, Illarramendija i Isca. Posao s Kakom je bio najlošiji od svih. Potrošili smo na njega 120 milijuna eura, a odigrao je svega 120 utakmica. Otkako je preuzeo Real Madrid, Florentino Perez je potrošio 800 milijuna eura na igrače, a osvojio je jedno prvenstvo i domaći kup. Ovakav način poslovanja je očito pogrešan'', zaključio je Mendoza.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.