Nogomet
Nogomet

Otkrijte kako je Barca na bizaran način uštedjela 45 milijuna eura!

„Svako zlo za jedno dobro“, kaže stara poslovica koja bi se mogla primijeniti ove sezone i na Barcelonu...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Barca nije uspjela obraniti titule u dva najvažnija natjecanja – Ligi prvaka i domaćem prvenstvu. Ako „blau grana“ osvoji Kupa kralja protiv Athletica, to će biti tek slaba utjeha za njene navijače.

>> Pogledajte nove dresove Barce za sljedeću sezonu: Malo je čudan!

>> Modrić na korak od Reala: Leonardo došao u Madrid po Kaku!

Međutim, barem je jedan čovjek u Barcinoj hijerarhiji našao razlog za malo zadovoljstvo u sezoni od koje su Messi i društvo mnogo očekivali, a na kraju su prošli kao bosi po trnju. To je predsjednik Sandro Rosell, koji drži pod kontrolom Barcine financije. Kontradiktorno ali istinito – Barca je više uštedjela nego što bi zaradila da je osvojila prvenstvo i Ligu prvaka.

Barca je, naime, ostala "duža" za deset milijuna eura zbog klauzula u ugovorima s Arsenalom i Udineseom prilikom transfera Cesca Fabregasa i Alexisa Sancheza. Odšteta za Fabregasa iznosila je 34 milijuna eura, uz dodatak da Barca mora nadodati još četiri milijuna ako u sljedećih pet sezona osvoji dva naslova španjolskog prvaka i Ligu prvaka u prve tri sezone. Barcelona je za Alexisa dužna isplatiti Udineseu 26 milijuna eura, plus 11 milijuna s obzirom na ostvareni rezultat i učinak igrača -  šest milijuna ako osvoji Ligu prvaka, a ostalo po broju odigranih utakmica igrača.

Uz ovih deset milijuna eura, Rosell bi morao zagrabiti iz blagajne još 35 milijuna na ime premija igračima i trenerima da su osvojili prvenstvo i Ligu prvaka. Dakle, sveukupno Barca je uštedjela 45 milijuna eura, što nije zanemariva svota s obzirom da katalonski klub nije baš u sjajnoj financijskoj situaciji. Ipak, čini nam se da bi Rosell to sa zadovoljstvom isplatio samo da su se još jednom popeli na krov Europe i Španjolske...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.