Nogomet
Nogomet

Neymar izazvao ludnicu: Želim pomoći Messiju da ostane najbolji!

Neymar je napravio pomutnju dolaskom u Barcelonu. Potpisao je ugovor, a na predstavljanje na Camp Nou došlo je 56.000 navijača...

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

„Dobar dan svima! Sretan sam što sam postao igrač Barcelone, ispunio se moj dječački san“, izjavio je Neymar na predstavljanju pred navijačima Barcelone nakon što je nekoliko sekundi tehnicirao s loptom, kako je to uobičajeno u ovakvim prilikama. Prema procjenama španjolskih medija na Camp Nou okupilo se 56.000 navijača Barcelone.

Neymar je istakao: "Želi pomoći Barceloni u osvajanju novih trofeja te pomoći Lionelu Messiju da još mnogo godina bude najbolji nogometaš na svijetu."


Neymar salta al Camp nou by hoyno25

Nakon ovih rečenica Camp Nouom odjeknulo je: "Visca el Barça!"

Nakon što je igrao za Brazil u 2:2 remiju protiv Engleske na legendarnoj Maracani, Neymar je danas poslijepodne potpisao za Barcelonu petogodišnji ugovor. Završila je tako dvogodišnja sapunica u kojoj je brazilski nogometaš koketirao s odlaskom u Europu. 

Neymar je na Twitter jutros postavio fotografiju iz privatnog zrakoplova s kojim je oko 13 sati sletio na aerodrom El Prat u Barceloni. Očito je s njim stiglo puno prijatelja.

Sličnu 'bandu' sa sobom je doveo i Ronaldinho, ali ovaj je legendarni Brazilac morao napustiti Barcelonu nakon što su u javnost dospjele informacije o brojnim tulumima s maloljetnicama što je bio uzrok sve lošije forme.

Neymara su navijači dočekali već u zračnoj luci, a njegov je zrakoplov stigao malo iza zakazanog termina. Prošao je ''iscrpne liječničke testove'' prije potpisa ugovora u nazočnosti predsjednika kluba Sandra Rosella, potpredsjednika Josepa Marije Bartomeua i sportskog direktora Andonija Zubizarrete. Visina odštete nije objavljena.

Barcelona je Santosu već platila 10 milijuna eura prije godinu dana, a sada će još 50. No, u Kataloniji se nadaju kako će taj silan novac vrlo brzo biti vraćen prodajom dresova i novim sponzorskim ugovorima.

S Neymarom stiže show na terenu, a vjerojatno i izvan njega. Vidjet ćemo kako će velika brazilska, ne samo nogometna, već i teen zvijezda funkcionirati pod strogim pravilima nogometne institucije poput Barcelone.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.