Nogomet
Nogomet

Mourinho otkrio tko će biti glavni krivac ako Real ne izbaci Borussiju

Na konferenciji za novinare uoči uzvrata polufinala Lige prvaka pojavio se Jose Mourinho.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Real je prvu utakmicu u Dortmundu izgubio 4:1 od Borussije, i u utorak će od 20.45h na Santiago Bernabeuu loviti pobjedu od 3:0, koja ga vodi u finale.

"U praksi svi uspjesi u nogometu pripadaju svima u klubu, ali neuspjesi su uvijek krivnja trenera. Znam da je situacija takva i potpuno sam miran. Postoje sjajni treneri koji nikad nisu osvojili Ligu prvaka. Ja sam osvojio dvije za što sam zahvalan Bogu. No, nastavit ću se boriti i za treću", kazao je Mourinho na konferenciji za novinare dan prije utakmice.

Portugalski stručnjak je izbjegao odgovor na pitanje hoće li mu dvoboj protiv Borussije biti posljednji domaći na klupi Real Madrida: "Imam osjećaj da bi to mogao biti najvažniji dvoboj za Real u posljednjih deset godina. No, imao sam takav osjećaj i prije prvog ogleda u Dortmundu, a tamo smo igrali kao da se radilo o prijateljskoj utakmici", rekao je Mourinho.

Naljutilo je Portugalca pitanje je li istina da je treneru Borussije Jürgenu Kloppu rekao da će sljedeće sezone trenirati Chelsea. Iako je i sam Klopp negirao takve glasine, neki još uvijek vjeruju u tu priču.: "Istina je jedino da nisam razgovarao s Kloppom o svojoj budućnosti. Šteta je da ljudi čitaju novine, a istodobno ne slušaju što Klopp kaže."

"I bez Gotzea i Lewandowskog Borussia će biti jaka"

Za kraj je Realov trener još jednom pohvalio sjajne ovosezonske igre Dortmunđana, te najavio da im odlazak Marija Götzea, kao i eventualni Roberta Lewandowskog, neće donijeti pad.

"Od samog početka sezone sam bio uvjeren da su Dortmunđani kandidati za naslov u Ligi prvaka. Prošle sezone su se adaptirali na natjecanje zbog čega nisu bili uspješni u skupini, ali nije iznenađenje što su danas tu gdje jesu. Izgubit će Götzea, a govori se da će ostati i bez Lewandowskog. No, čini mi se da imaju sjajnu momčadsku strukturu i veliki potencijal koji omogućava treneru poput Kloppa da radi svoj posao u mirnoj atmosferi. Siguran sam da će naći zamjene za igrače koji odu kako bi nastavili s dobrim rezultatima", zaključio je Mourinho.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.