Nogomet
Nogomet

Ozljeda Modrića, slavlje Reala: Bez pošteda za glavne zvijezde uoči Lige prvaka!

U 32. kolu Primere Real Madrid je na Santiago Bernabeuu svladao Betis.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Završilo je 3:1 za madridski sastav, koji je odradio uspješnu generalnu probu za polufinale Lige prvaka.

Modrić je igrao otpočetka, ali je morao napustiti teren u 62. minuti. Sudeći prema gestikulacijama, u pitanju je ozljeda bedrenog mišića desne noge, a zasad nije poznato koliko je teška i prijeti li mu izostanak iz prve utakmice polufinala Lige prvaka protiv Borussije Dortmund.

Real je poveo u 45. minuti nakon lijepe kombinacije između Mesuta Özila i Karima Benzeme, a akciju je okončao Nijemac. U 57. minuti je Cristiano Ronaldo proigrao Benzemu na lijevoj strani kaznenog prostora, a Francuz je pogotkom u bliži golmanov kut povećao prednost domaćina.

No, Andalužani se nisu predavali i u 73. minuti su smanjili zaostatak pogotkom Jorgea Moline s bijele točke. Isti je igrač i izborio penal nakon što ga je u kaznanom prostoru pokosio Nacho Fernandez. Betis je nakon toga opasno prijetio, u 88. je minuti pogodio i gredu, ali na koncu je primio još jedan gol. Strijelac je još jednom bio Özil koji je smjestio loptu u mrežu poslije neuspješnog voleja Josea Marije Callejona.

Spomenimo još da se Realu, osim Modrića, ozlijedio i Brazilac Marcelo, koji je napustio igru već u 14. minuti, te moguće vratar Diego Lopez, kojem je u drugom poluvremenu Raul Albiol izvodio ispucavanja nakon gol-auta. Prema prvim informacijama, Marcelu je teže stradao bedreni mišić lijeve noge i čeka ga nekoliko tjedana stanke, dok je Lopez ozlijedio kuk, ali težina ozljede još nije poznata. Također, dodajmo i da je za Real Madrid u ovoj utakmicu, u paru s Modrićem na poziciji defenzivnog veznjaka, debitirao 21-godišnji Brazilac Casemiro koji je zimus došao iz Sao Paula.

Real sada za vodećom Barcelonom zaostaje deset bodova, ali Katalonce tek očekuje utakmica 32. kola protiv Levantea.

 

Primera, 32. kolo:

Real Madrid - Betis 3:1 (Özil 45, 90, Benzema 57 / Molina 73 - 11m)

Granada - Valladolid 1:1 (El-Arabi 72 / Ebert 59)

Barcelona - Levante (kasnije)

Valencia - Malaga (kasnije)

Redoslijed: 1. Barcelona 81 (-1), 2. Real Madrid 71, 3. Atletico 65 (-1), 4. Real Sociedad 54 (-1), 5. Malaga 50 (-1)...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.