Nogomet
Nogomet

Milanova legenda odlazi, Interova ostaje: U jednog vjeruju, drugog ne trebaju!

Massimo Ambrosini napušta svoj Milan nakon 17 godina vjernosti.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

I službeno je potvrđen odlazak 36-godišnjeg nogometaša Massima Ambrosinija, nekadašnjeg talijanskog reprezentativca, iz Milana. Još je upitno gdje će nastaviti karijeru.

''Nažalost, naši su se putevi razišli. Došlo je vriijeme i za to'', rekao je dopredsjednik Milana Adriano Galliani.

Ambrosini u Milanu od 1996.

Ranije se spominjalo da bi Ambrosini mogao nastaviti karijeru u engleskom premierligašu West Hamu, makar je po talijanskim medijima sve očiglednije da će ga put odvesti preko Atlantika, prema MLS ligi.

Inače, Ambrosini je od daleke 1995. godine član Milana s kojim je proživio sve i svašta, a jednako tako i slavio razne trofeje. Posljednjih je sezona bio kapetan Milana, a u klubu su njegovim odlaskom već pronašli kapetana-nasljednika. U pitanju je Riccardo Montolivo, talijanski reprezentativac, koji je prošle godine došao na San Siro iz Fiorentine.

Javier Zanetti igrat će i s 40.

Zato je klupska legenda Intera, Javier Zanetti, potpisao novi jednogodišnji ugovor, iako mu je 39 godina na leđima.

''Jednostavno vjeruju u mene'', rekao je argentinski nogometaš koji će u kolovozu ove godine napuniti 40 godina, a koji se trenutno oporavlja od puknuća Ahilove tetive u završnici sezone u Seriji A.

''Želim se zahvaliti klubu na ukazanom povjerenju. Razgovarali smo o mojoj ozljedi i odlučili smo se zasada produljiti za jednu sezonu. Klub je po tko zna koji put pokazao vjeru u mene i moju strast prema Interu. Nadam se da ću se kad se vratim na travnjak odužiti dobrim igrama'', rekao je Zanetti nakon potpisivanja novog ugovora.

'Hvala navijačima'

''Želim se zahvaliti i navijačima koji mi posljednjih tjedana pružaju nevjerojatnu podršku tijekom oporavka. Drago mi je da će od prvog dana nove sezone biti uz nas i pružati nam bezuvjetnu podršku'', veli Argentinac, te zaključuje:

''Radim sve kako bi se što prije vratio zdrav i spreman da pomognem treneru i suigračima.''

Podsjetimo, Zanetti je bio prvo pojačanje aktualnog predsjednika Massima Morattija još davne 1995. godine, kada je stigao iz argentinskog Banfielda.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.