Nogomet
Nogomet

Manchester United razbio potpuno nemoćni Arsenal s nevjerojatnih 8:2!

U derbiju trećeg kola engleskog nogometnog Premiershipa prvak Manchester United je na svom travnjaku ponizio momčad Arsenala s 8-2, što je ujedno i najveća pobjeda u povijesti u međusobnim susretima ova dva kluba.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Arsene Wenger došao je na Old Trafford s vrlo izmjenjenom momčadi u odnosu na početna dva kola s obzirom na mnogobrojne ozljede i suspenzije. Ono čega su se navijači “topnika” pribojavali to se i dogodilo – pravi debakl. Sve je loše krenulo po Arsenal već u 22 minuti utakmice kada je jednu svijeću u peterac Arsenala Djourou samo pratio, a napadač Uniteda Welbeck zabio za vodstvo 1-0.

Međutim samo pet minuta kasnije Robin van Persie imao je priliku izjednačiti za Arsenal iz najstrože kazne, ali je mladi vratar “crvenih vragova” De Gea, koji je oštro kritiziran posljednjih tjedana zbog svojih kikseva, obranio dosta blagi udarac nizozemskog reprezentativca. Kazna je stigla samo minuta kasnije kada je Ashley Young iznimno preciznim udarcem naciljao lijevni gornji kut vratara Szczesnyja za vodstvo od 2-0. Činilo se da će poluvrijeme završiti tim rezultatom, ali tada je Wayne Rooney majstorskim udarcem iz slobodnjaka, preko živog zida, pogodio za 3-0. U posljednjim trenucima prvog poluvremena Theo Walcott uspio je smanjiti za “topnike” nakon lijepog proigravanja Tomaša Rosickog.

Drugi dio utakmice preotekao je u istom tonusu kao i prvi – dominacijom Manchestera i očajnom igrom Arsenala. U 64. minuti Rooney je postigao svoj drugi pogodak na utakmici, također iz slobodnog udarca, nakon kratke kombinacije. Samo tri minute kasnije i Portugalac Nani se upisao u strijelce i podiže rezultat na 5-1, da bi ponovo nakon samo tri minute igre Park Ji-Sung zabio za 6-1. Golijada se nastavila četiri minute kasnije (74.), ali na drugoj strani kada je Van Persie lijepo pogodio za “smanjenje” rezultata. Osam minuta trebalo je čekati na novi zgoditak koji je, kao i većina, završio u mreži Arsenala, a strijelac je bio ponovno Wayne Rooney. Bio je to hat-trick Engleza na nedjeljnoj utakmici, koju je svojim drugim pogotkom zaokružio Ashley Young u 90. minuti utakmice.

Ovo je najteži poraz Arsenala od strane Uniteda u povijesti kluba. Do nedjeljnog susreta, 6-1 poraz koji datira iz 2001. godine bio je rekord koji je sada postao dio povijesti.

Tijek utakmice:

90+3' Utakmica je završena. Manchester United je slavio s uvjerljivih 8:2!

90+1' GOOOOOOOOOOOOLLLLLLL! Ashley Young postiže drugi pogodak na utakmici! Kao i onaj iz 29. minute, Young je odlično potegnuo, a Szczęsny se pokušao ispružiti, no nije bio dovoljno. Wenger će imati što za reći svojim momcima koji su vjerojatno šokirani ovakvim potopom!

90' Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

81' Penal za Manchester United. Theo Walcott srušio je u kaznenom prostoru Evru i sudac je opravdano dosudio udarac s bijele točke. Wayne Rooney je nepogriješiv i hat-trickom postavlja visokih 7:2 za domaćine!

74' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLL! Van Persie smanjuje veliki zaostatak za Manchesterom na 6:2. Kakva utakmica i kiša golova. Van Persie je sam ostavljen bez čuvara i bez puno muke svladava De Geu.

70' Novi GOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLL!!! Sjajni Manchester vodi 6:1!! Mrežu 'Topnika' načeo je i Ji-Sung Park!

69' Nezaustavljivi Rooney pogađa vratnicu. Arsenal je potpuno potopljen.

67' GOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLL!!! Manchester United vodi 5:1!!!! Pogodak za veliko vodstvo postigao je Nani!


szólj hozzá: Ma5-1Ar[matchhighlight.com]

64' GOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLL!!! Rooney je ponovno iz slobodnog udarca matirao Arsenal. Manchester vodi s velikih 4:1!


szólj hozzá: Ma4-1Ar[matchhighlight.com]

63' Nakon dvije dobre prilike Arsenala u nastavku utakmice, prvu je imao Manchester, no nema opasnosti za vrata gostiju.

46' Utakmica je nastavljena. Zasada nema promjena u sastavima.

45+3' Završeno je prvo poluvrijeme utakmice na Old Traffordu.

45+3' GOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLL!!!! Arsenal je uspio smanjiti rezultat na 3:1. Walcott je zabio u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. De Gei je lopta nespretno prošla kroz noge. 


szólj hozzá: Ma3-1Ar[matchhighlight.com]

41' GOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLL!!!! Manchester United vodi 3:0!! Wayne Rooney zabio je iz slobodnog udarca u gornji desni kut Arsenalovih vratiju!
szólj hozzá: Ma3-0Ar[matchhighlight.com]

35' Loše vijesti za Manchester. Welbeck je morao napustiti igru zbog ozljede zadnje lože. Zamijenio ga je Hernández.

30' De Gea, kojeg su mnogi prozivali zbog malo slabijih nastupa ipak se danas iskazao. Nakon što se našao na pravom mjestu i skinuo penal van Persieu, obranio je odličan pokušaj Aršavina.

28' GOOOOOOLLLLLLLL!! Ashley Young zabio je prekrasan pogodak za vodstvo 2:0.


szólj hozzá: Ma2-0Ar[matchhighlight.com]

26' Penal za Arsenal. Walcott je srušen u kaznenom prostoru i Webb je pokazao na bijelu točku. Ali ništa od izjednačujućeg pogotka za Arsenal, De Gea je uspio obraniti neprecizan udarac van Persiea.

22' GOOOOOOOOOOOOL!!! Manchester United vodi 1:0! Pogodak za domaćine postigao je Welbeck. Sjajno mu je asistirao Anderson.


szólj hozzá: Ma1-0Ar[matchhighlight.com]

15' Domaćini su puno dominatnija momčad na travnjaku, Arsenal zasada bez prave prilike.

3' Prva prilika za United. Cleverly je na rubu kazenog prostora opalio pored desne vratnice, ali bez opasnosti za vrata 'Topnika'.

1' Utakmica je počela. Dominaciju od prve minute imaju domaćini na prepunom i vrlo bučnom Old Traffordu.

3. kolo engleskog nogometnog prvenstva zaključit će u derbiju na Old Traffordu Manchester United i Arsenal. Uoči okršaja trenutno šeste i 16. plasirane momčadi Premiershipa, trener Uniteda Sir Alex Ferguson, "pecnuo" svog dugogodišnjeg rivala na suparničkoj klupi, Arsenea Wengera.

"Ne bih dopustio da se nama dogodi "suša" trrofeja u trajanju od šest godina. To je za nas jednostavno neprihvatljivo", rekao je 69-godišnji Škot, koji u posljednje vrijeme inače brani Francuza protiv kojeg se u Premierligi bori 15 posljednjih godina.

"Arsene ima svoj način upravljanja momčadi, ja imam svoj. Nastojite uvijek izvući najbolje iz vlastitih uvjerenja i to je ono što pokušava činiti i on. Ne znam točno kakva je njegova filozofija, no dugi vremenski period oslanjao se na skupinu dobrih mladih francuskih igrača. Sada vidim da mu je taj izvor presušio."

"Moćne momčadi se u nogometu mijenjaju kroz cikluse. Treneru ne preostaje ništa drugo osim da se nada da će što ćešće biti dijelom tih ciklusa. Godinama smo se za titulu borili s Arsenalom. Onda se pojavio Chelsea, a danas Manchester City. Naša je sreća što smo gotovo uvijek dio ciklusa na vrhu", izjavio je Ferguson za The Observer, nedjeljno izdanje britanskog dnevnika Guardiana.

Utakmica je počela u 17 sati a povremeni tekstualni prijenos pratite na našem portalu...

Sastav Manchester Uniteda:

De Gea, Evra, Evans, Smalling, Jones, Young, Nani, Anderson, Cleverly, Rooney, Welbeck

Sastav Arsenala: 

Szczęsny, Djourou, Traoré, Koscielny, Jenkinson, Rosický, Arshavin, Ramsey, van Persie, Walcott

Treneri: Alex Ferguson i Arsene Wenger