Nogomet
Nogomet

Suarezu ipak potvrđena rigorozna kazna zbog ispada na travnjaku!

Engleski nogometni savez (FA) objavio je kako se Liverpool neće žaliti na izrečenu suspenziju od 8 utakmica urugvajskom napadaču Luisu Suarezu...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Urugvajac je proglašen krivim zbog rasističkih uvreda upućenih na račun braniča Manchester Uniteda Patricea Evre tijekom utakmice odigrane u listopadu. Nakon što su iz Liverpoola više puta izrazili nevjericu kaznom FA-a, krovna udruga engleskog nogometa je u priopćenju za javnost objasnila da se Suarez sedam puta tijekom listopadske utakmice obratio Evri riječju ''crnac''.

>> Liverpool u nevjerici: Pa Evra je i prije lagao, kako ste mogli to učiniti!

Nezavisna komisija FA-a je utvrdila da je Suarez na Evrin upit zašto ga je udario, odgovorio na španjolskom ''porque tu eres negro'', odnosno u prijevodu ''zato što si crnac''. Na Evrinu opasku kako će ga udariti ako ponovi takve riječi, Suarez je odgovorio ''no hablo con los negros'', odnosno ''ne pričam s crncima''.

Budući da se Liverpool neće žaliti, suspenzija Suarezu počinje vrijediti već od utorka i utakmice koju će Liverpool u Premiershipu odigrati na gostovanju kod Manchester Cityja.

Uz 8 utakmica zabrane nastupa, Suarez je kažnjen i novčano, sa 40.000 funti.