Nogomet
Nogomet

'Ja sam Kaiserslauterer i ne želim to ponavljati'

Hrvatski napadač Kaiserslauterna treći je strijelac Bundeslige i na meti je mnogih klubova

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

O trenutačnoj formi, uspjesima momčadi i planovima za budućnost za internetsku stranicu Sport1.de odgovarao je hrvatski napadač Kaiserslauterna Srđan Lakić...

* Na trećem ste mjestu liste najboljih strijelaca lige s devet postignutih golova.

- Radujem se svakome golu i uspjehu momčadi. Znao sam da ću zabijati budem li spreman ušao u sezonu, a sada sam prvi puta odradio pripreme na ispravan način. Ipak, nogomet je momčadski sport i moj učinak ovisi o suigračima. Također, ja golovima pomažem momčadi.

* Napad Kaiserslauterna funkcionira sve bolje pa ste u posljednje tri utakmice postigli jedanaest golova. Što je bio presudan faktor u tome da je momčad napadački profunkcionirala?

- Naporno radimo i ne opterećujemo se drugim momčadima. Znali smo i prije no što je sezona počela da neće biti lako i da se moramo držati zajedno. Također, treba se znati nositi s koracima unatrag. Imamo dovoljno kvalitete koju sve češće pokazujemo i izborit ćemo ostanak u Bundesligi. Po našoj se igri vidi da smo na dobrome putu i nema slučajnosti u tome da smo iz posljednjih tri utakmice osvojili sedam bodova.

* Cilj prvog dijela sezone bio je osvojiti 20 bodova to je ostvarivo već u sljedećem kolu protiv St. Paulija. Bojite li se da se u momčad ne uvuče prevelika sigurnost?

- Ne, nogama stojimo čvrsto na zemlji. Nakon utakmice protiv Schalkea rekli smo si da je to bilo lijepo postignuće, ali ništa više od toga. "Gladni" smo i želimo nastaviti s uspjesima.

* Kako se nosite s euforijom nastalom nakon 5-0 pobjede protiv Schalkea?

- Bilo je to za nas sjajno iskustvo i veliki uspjeh. Ali već nakon posljednjeg sučevog zvižduka bili smo svjesni da je pred nama dvoboj protiv St. Paulija u kojem također želimo pobjedu.

* Koliko je taj susret važan u kontekstu ostanka u Bundesligi?

- Oni su novi u ligi, baš kao i mi, i bore se za ostanak u njoj. Želimo pobjedu protiv momčadi koja ima isti cilj kao i mi kako bismo se dodatno ustabilili. Igramo protiv jake momčadi i morat ćemo biti jaki i koncentrirani. Opasno bi bilo opustiti se nakon 5-0 protiv Schalkea.

* Ugovor vam istječe krajem sezone. Mogu li se Kaiserslauternovi navijači nadati da ćete ostati u klubu?

- Već sam to mnogo puta rekao. Ja sam Kaiserslauterer i mogu si zamisliti da to i ostajem.

* O čemu će ovisiti vaša konačna odluka?

- U razgovorima smo i sve bi trebalo sjesti na svoje mjesto. Ali, ne veseli me to da svaki dan moram govoriti jedno te isto. Bude li novosti, klub će to sigurno vrlo brzo obznaniti.