Nogomet
Nogomet

Opsadno stanje u Madridu uoči dolaska Barce: Krvavi obračuni!

Uoči velikog derbija Atletica i Barcelone na Vicente Calderonu raste strah od navijačkih nereda u Madridu…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U Madridu vlada gotovo pa opsadno stanje uoči derbija Atletica i Barcelone. Španjolska policija provodi široku kampanju protiv najradikalnijih navijača Real Madrida. Španjolski mediji prenose kako je policija evidentirala osobe povezane s Utras Surom, najradikalnijom navijačkom skupinom Real Madrida, čiji su pripadnici na Silvestrovo izveli brutalan napada na pripadnike Atleticove skupine navijača „Frente Atletico“. Okršaj se dogodio ispred punkta gdje se skupljaju navijači Atletica tako da nema ni govora o slučajnom sukobu.

Misterij oko Garetha Balea: Što Real prikriva i je li kupio 'mačka u vreći'?

Napad pripadnika Ultras Sura rezultirao je ozbiljnim ozljedama trojice navijača Atletica. Radile su noževi, bokseri, palice i lanci. Pretpostavlja se da je motiv za napad bilo iskazivanje moći huligana koji se nazivaju Realovim navijačima te borba za prevlast na huliganskoj sceni Madrida. Huligani iz Ultras Sura izveli su kirurški precizan napad u kojem je glavna meta bio vođa Atleticovih ultrasa, koji je na krvavom poprištu ostao ležati s dvama ubodnim ranama i brojnim modricama. Među troje teže stradalih Atleticovih navijača nalazi se i neimenovana djevojka kojoj je probodena ruka.

Nakon niza incidenata povezanih s najradikalnijim navijačima Reala u posljednjih godinu dana, gdje se očigledno na djelu borbe frakcija za prevlast nad skupinom, predsjednik Real Madrida Florentino Perez zabranio je ulaz na stadion pripadnicima Ultras Sura na utakmicu sa Celtom. Porast navijačkoj nasilja u Španjolskoj nesumnjivo je povezana s teškom ekonomskom situacijom u toj zemlji i radikalizacijom na političkoj sceni.

Netrpeljivost klubova i navijača Atletica, Barcelone i Reala nadaleko je poznata, njihovi međusobni ogledi i inače se ocjenjuju utakmicama visokog rizika, a kada se u ovakvim okolnostima nađu na jednom mjestu, opasnost od nereda mnogostruko je povećana. Stoga je madridska policija u stanju pripravnosti uoči derbija. Strahuje se da će radikalni navijači Reala iskoristiti priliku za napad na obje skupine te da Atleticovi navijači pripremaju osvetu. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.