Nogomet
Nogomet

Službeno slobodan: Križanac raskinuo ugovor sa Zenitom, na potezu je Hajduk

Ruski nogometni prvak Zenit iz St. Peterburga potvrdio je u petak putem svoje web-stranice da je sporazumno raskinuo ugovor s bivšim hrvatskim reprezentativcem Ivicom Križancem.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Sam je Križanac nedavno najavio kako će napustiti klub s kojim ga je ugovor vezao do kraja 2011. godine, a u petak je to postalo i službeno.

>> VIDEO Križanac ekskluzivno: Pitanje je da li me Hajduk želi

>> VIDEO Službeno: Ibro više nije igrač Hajduka

Hrvatski branič je u Zenit došao u siječnju 2005. godine iz poljskog Grodziska, a u šest je sezona u dresu kluba iz St. Peterburga osvojio Kup UEFA-e i europski Superkup, dva naslova ruskog prvaka, te po jedan ruski Kup i Superkup. Odličnim je igrama izborio i dres hrvatske reprezentacije za koju je odigrao 11 utakmica.

"Ivo, kako su ga zvali suigrači, bio je istinski vođa, ne samo na terenu, već i izvan njega, a njegovi su potezi na terenu više puta vodili Zenit do pobjeda u najtežim dvobojima. Zenit zahvaljuje 31-godišnjem Ivici Križancu za briljantnih šest sezona u klubu i želi mu uspješan nastavak karijere", stoji u priopćenju ruskog prvaka.

Obzirom da se Križanac s obitelji već vratio u rodni Omiš i sam je nekoliko puta rekao 'kako bi volio ostvariti dječački san da na sebe navuče Hajdukov dres'.

Na potezu je vodstvo Hajduka koje nakon prodaje Ibričića mora početi razmišljati o pojačanjima. Križanac - koji bi stigao bez odštete - bi svakako bio odličan potez kako bi obrana bila još stabilnija. Zna se kako u sportu vrijedi ona: obrana je najbolji napad!
 

Više o