Nogomet
Nogomet

Još dva Hrvata stižu u Serie A

Kolonija hrvatskih nogometaša u talijanskoj Seriji mogla bi se dodatno povećati u sljedećim danima…

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Internetski portal calciomercato.com piše, naime, da Genoa intenzivno radi na dovođenju bivšeg kapetana hrvatske U21 reprezentacije Renata Kelića (22). Vinkovčanin je od 2008. godine član češkog Slovana iz Libereca s kojim ga ugovor veže još godinu dana.

Prijeđe li doista u završnim satima prijelaznog roka mladi branič u Genou, u novom će se klubu pridružiti još jednom hrvatskom nogometašu, Šimi Vrsaljku, koji je ljetos došao iz zagrebačkog Dinama.

Ante Vukušić (22) mogao bi pak u završnici prijelaznog roka napustiti redove talijanskog drugoligaša Pescare. Mladi je nogometaš prošlo ljeto prešao iz Hajduka u Pescaru u kojoj se nije ostvario zapaženiju ulogu.

Nakon što je klub ispao u Seriju B počelo se spominjati da će Vukušić potražiti novu sredinu. Početkom srpnja su talijanski mediji pisali kako je blizu prelaska u Lazio, ali to se nije dogodilo. Još uvijek je u Pescari, ali u posljednjim bi satima prijelaznog roka ipak mogao pronaći novi klub.

Više talijanskih medija navodi kako je za njegove usluge najviše zainteresirana Bologna koja u ovom trenutku drži ''pole-position''. Zanimanje navodno pokazuju i Parma i Livorno, a kako prijelazni rok završava u ponedjeljak, jasno je da će Vukušićeva sudbina biti poznata vrlo brzo.(TS)