Nogomet
Nogomet

Jesu li ovo najbolji golovi veličanstvenog Messija?

Lionel Messi u utorak je u Pragu proslavio 202. pogodak u dresu Barcelone.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U dvoboju četvrtog kola Lige prvaka protiv Viktorije Plzen Argentinac je postigao hat-trick, kojim je ispisao nove stranice bogate karijere. U 268. nastupu za katalonski klub ne samo da je stigao do magične granicu od 200 pogodaka, nego ju je čak i 'prešišao'.

Sjajnog 24-godišnjaka sada samo 34 gola dijele od izjednačenja s najboljim klupskim strijelcem u povijesti, Cesarom Rodriguezom, koji je postigao 235 pogodaka u razdoblju od 1942. do 1955. godine. Ono što je još nevjerojatnije jest podatak da je od početka rujna Messi postigao čak 22 gola, čime je nagovijestio da bi vrlo lako mogao 'preskočiti' Rodrigueza, ali i svoj vlastiti rekord po broju postignutih golova u prošloj sezoni. Zabio ih je 53.

Trener Barcelone Josep Guardiola je nakon uvjerljivog 4:0 slavlja u Pragu izjavio kako uopće ne sumnja da će Messi bez problema oboriti rekord Rodrigueza.

„Uvjeren sam da će ga nadmašiti i da će postati najbolji strijelac u povijesti kluba. To je već sada vrlo jasno i uopće ne sumnjam da će se to dogoditi već ove sezone. A tek su mu 24 godine. To vam sve govori o njegovoj kvaliteti.“

Iako je u posljednje vrijeme primao mnogo primjedbi na svoju inače uobičajenu neučinkovitost, Messi je kritičarima odgovorio na najbolji mogući način, s dva hat-tricka u posljednje dvije utakmice.

Da se radi o igraču vrhunske kvalitete i nogometnih vještina već je odavno potvrđeno, a pogled na brojku 202 daje još više na značaju. Ugledni nogometni portal 101greatgoals.com na svojim je stranicama izdvojio njegovih šest najboljih pogodaka u karijeri. Je li izbor doista najbolji procijenite sami, a glasovati možete OVDJE.

Lionel Messi vs. Real Madrid, Champions League, 27. travnja 2011.

 Lionel Messi vs. Getafe, Copa del Rey, 18. travnja, 2007.

 Lionel Messi vs. Arsenal, Champions League 8. ožujka, 2011.

 Lionel Messi vs. Real Zaragoza, La Liga, 21.ožujka, 2010.

 Lionel Messi vs. Albacete, La Liga, 1. svibnja, 2005.

 Lionel Messi v Villarreal, La Liga, 13.rujna, 2010.