Nogomet
Nogomet

Je li Xavi najveći španjolski nogometaš svih vremena? Evo što kaže!

Sjajni veznjak Barcelone Xavi Hernandez poručio je da mu umirovljenje u ovom trenutku nije ni na kraj pameti premda je u siječnju napunio 34 godine...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

"Fizički se osjećam dobro. Štoviše, i bolje nego u prošle dvije sezone. Iskreno, prvi se put u karijeri osjećam tako dobro. Zreliji sam i u boljem sam fizičkom stanju", rekao je Xavi za So Foot.

A s obzirom da ne razmišlja o umirovljenju, španjolski reprezentativac ne razbija glavu ni time što će raditi kada jednog dana ipak zaključi karijeru.

"Jedino što znam je da volim nogomet i namjeravam ostati u tom svijetu. Ionako ne bih ni znao gdje da tražim drugi posao. Čime bih se trebao baviti, ekonomijom? Socijalne i političke debate su mi previše komplicirane. Nogomet je ono što volim."

Na opasku da bi u mirovinu mogao otići kao najbolji španjolski nogometaš svih vremena, osvajač dva europska i jednog svjetskog naslova s ''furijom'' je odgovorio:

"Ima tu i drugih igrača. Zašto Iker Casillas ne bi bio smatran najvećim španjolskim nogometašem svih vremena? Ima iste naslove kao i ja. Tu su i Carles Puyol, Sergio Ramos, David Villa, Raul... Pa Fernando Hierro, Pep Guardiola, Luis Suarez, Alfredo di Stefano. No, sama činjenica da me se spominje u toj raspravi je velika čast." (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.