Nogomet
Nogomet

Hrvat oduševio Škote: Ne daju ga ni pod koju cijenu!

Hrvatski nogometni reprezentativac u velikom intervjuu otkriva kako je vrlo zadovoljan u Škotskoj te kako će u Rangersima ostati barem još jednu sezonu...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometaš Nikica Jelavić (25) u četvrtak putuje u Škotsku i započinje s pripremama za svoju drugu sezonu u redovima škotskih prvaka Glasgow Rangersa.

>> VIDEO EKSKLUZIVNO: Jelavić o prelasku u ManUtd. te zašto nije uspio u Hajduku

>> 'Rangersima nije najpametnije prodati Jelavića'

Ništa mi u Glasgowu ne nedostaje i ondje sam vrlo sretan, super su me prihvatili svi u klubu, jednako tako i navijači...

- Nikica Jelavić
"Pripreme su nam zapravo započele u ponedjeljak, no ja sam nagrađen s tri dana dodatnog odmora zbog angažmana u reprezentaciji. Treniram u Hrvatskoj već desetak dana. Nisu mi to sugerirali iz kluba, već to činim samoinicijativno. Želim krenuti u pripreme u dobrome inicijalnom stanju", rekao je za Totalsport centarfor čija momčad novu sezonu škotskog Premireshipa otvara već 23. srpnja utakmicom protiv Heartsa.

Prošlu je sezonu Jelavić odradio za pohvalu. Impresionirao je u dresu najboljega škotskog kluba već u premijernoj sezoni.

"Prezadovoljan sam. Zabio sam 16 golova u prvenstvu, dodao još tri u kupu, osvojio sam dva trofeja, zabio službeno najljepši gol sezone... Bolje ne može. Mislim, uvijek se može bolje, ali bio bih stvarno nerealan kada bih rekao da nisam zadovoljan."

Unatoč lijepim brojkama, izgubili ste zbog ozljede tri mjeseca. To znači da bolje ipak može. Također, ima li prostora za napredak u igri, skrivenih potencijala, kako vaših tako i cijele momčadi?

"Definitivno ima. Vjerujem i da ćemo se ojačati. Ostali smo bez nekih igrača, oprostio se kapetan momčadi. Imamo novog vlasnika i budžet za pojačanja, tako da vjerujem da ćemo dovesti 3-4 igrača koji će podići razinu naše igre."

Jeste li prošlog ljeta, kada ste dolazili, očekivali sezonu kakvu ste ostvarili? Ili ste bili rezerviraniji, računali da ćete trebati vremena za prilagodbu...

"Svi su mi govorili, a znao sam i sam, da će mi trebati vremena za adaptaciju. Znao sam da dolazim u drukčiji nogometni svijet, da je otočki nogomet nešto drugo u odnosu na nogomet koji sam dotad igrao. Ispalo je da sam odmah zabio gol pri prvom nastupu od početka utakmice, te mi je samopouzdanje naraslo do maksimuma. Dobro sam se prilagodio. Vidio sam kako igraju drugi, potrudio se uklopiti."

Kakve su klupske ambicije u novoj sezoni?

"Uvijek su iste. Imamo dobru momčad koja će se još pojačati. Pucamo na naslov prvaka i dva preostala škotska trofeja. Liga prvaka? Uključujemo se u zadnjem pretkolu. Dobro je što ne možemo dobiti četvrtoplasirane momčadi iz Španjolske ili Engleske, što ćemo biti nositelji. Nadam se da ćemo preskočiti prvu prepreku i ostaviti dobar dojam u natjecanju po skupinama."

Koliko vas osobno raduje nastup u Ligi prvaka?

"Jasno je da ga očekujem s oduševljenjem. Prošle sam sezone, zbog okolnosti, izgubio pravo igranja u Ligi prvaka s Rangersima. Veselim se debitantskom nastupu u najjačemu nogometnom natjecanju."

Kakve su vaše osobne ambicije? Iako se u Rangersima osjećate zadovoljno, prirodno je da se želite okušati u jačoj i kvalitetnijoj ligi.

"Naravno da postoje i takve ambicije, ali zasad još ne mislim o njima. Ne žuri mi se nikamo, još uvijek imam tek 25 godina. Ima vremena. U idućoj sezoni želim s Rangersima barem ponoviti uspjehe iz prošle sezone. Ništa mi u Glasgowu ne nedostaje i ondje sam vrlo sretan. Super su me prihvatili svi u klubu, jednako tako i navijači. U svakom slučaju, još najmanje godinu dana ostajem u Rangersima," kazao je Jelavić te dodao kako ipak tu ne ovisi samo o sebi i svojim željama...

"Znam također da se u nogometu nikad ništa ne može znati sa sigurnošću. Kad dođe ponuda koju je teško odbiti, sve se okrene naglavačke, često neovisno o volji igrača.

Otočki su mediji pisali da se za vas zanima i Manchester United. Znate li išta o tome?

"Baš ništa. Vjerojatno je to bila medijska priča za jedan dan, " zaključio je hrvatski reprezentativac.