Nogomet
Nogomet

Hoće li Mourinho navijati za Dinamo? Pereiri pobjeda nosi dodatnu važnost

Trener nogometaša Porta Vitor Pereira ima priliku ove sezone izjednačiti rekord koji drži Antonio Oliveira, a pobijedi li u srijedu zagrebački Dinamo, prestići će Josea Mourinha...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Porto je, naime, pod vodstvom Oliveire u sezoni 1996/97 u skupini Lige prvaka osvojio 16 bodova u šest utakmica, a isto može ponoviti i današnja generacija. Portugalski prvak nakon četiri kola u skupini A ima deset bodova i već je osigurao prolazak u drugi krug, a ako pobijedi i u predstojeće dvije utakmice, izjednačit će spomenuti rekordan učinak. Za takvo što najprije treba pobijediti Dinamo u srijedu na Dragau, što ne bi treba biti prevelik izazov, ali potom bi za dva tjedna trebao biti bolji i od PSG-a na Parku prinčeva.

>> Jedan Mamić 'fintom' izbjegao novinare, a drugi se boji 'porcije' kod Porta

Zanimljivo, Porto je pod vodstvom Josea Mourinha u sezoni 2003/04 osvojio 11 bodova u šest utakmica u skupini, što će Pereirina momčad nadmašiti pobijedi li Zagrepčane. Istina, Mourinhov je Porto na kraju te sezone postao europski prvak, što će Pereira teško ponoviti. Spomenimo i da je Porto triput osvajao 11 bodova u skupini i pod vodstvom Jesualda Ferreire, događalo se to u sezonama 2006/07, 2007/08 i 2008/09.

Inače, Perreira smatra kako je dvoboj protiv Dinama ključan za ciljeve Porta.

"Proglašavati nas favoritom je pogrešan pristup. Znamo kakve nas poteškoće očekuju u utakmici koja je ključna za naš cilj, a to je prvo mjesto u skupini. To je ono što želimo i zato neće biti laganijeg pristupa. Ući ćemo maksimalno u utakmicu kao i uvijek", prenose portugalski mediji Pereirinu izjavu. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.