Nogomet
Nogomet

Čudesan pogodak Salihovića potopio prvaka, maestralan gol Raula!

Sjajno izvedenim slobodnim udarcem bosanskohercegovačkog reprezentativca Sejada Salihovića Hoffenheim je svladao aktualnog prvaka Borussiju Dortmund….

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Za aktualnog prvaka njemačke je od 55. minute zaigrao i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić. Drugi član Vatrenih, Josip Šimunić, nije bio u kadru domaćih niti na klupi. Čini se da je Hoffenheim 'crna mačka' Borussije budući su jedina ekipa koju lani nisu uspjeli pobijediti na putu do naslova prvaka, a ukupno u 7 utakmica otkako je Hoffenheim u Bundesligi samo jednom su slavili 'žuto-crni', a omjer je 3-3-1...

Schalke je u Gelsenkirchenu nakon ranog vodstva gostiju u nastavku potpuno razbio Köln (5-1) za koji je Mato Jajalo igrao do 74. minute. Posebno se istaknuo Nizozemac Huntelaar s tri gola, no najljepši je svakako bio pogodak starog majstora, Španjolca Raula, koji je prelijepim lobom zabio za 4-1.
Nürnberg je na svom travnjaku propustio kapitalizirati gostujuću pobjedu nad Herthom na otvaranju sezone, poraženi su od Hannovera s 2-1.

Uspješan gost s identičnim rezultatom bio je i Mainz koji je slavio u Freiburgu, Za domaće je svih 90 minuta odradio bivši zagrebaš i BiH reprezentativac Mensur Mujdža, dok mladi hrvatski reprezentativac Petar Slišković nije bio u kadru gostujuće momčadi.

Bundesliga, 2.kolo:

Schalke – Köln 5-1 (Huntelaar 42-11m, 47, 84, Holtby 48, Raul 59 / Podolski 12)
Hoffenheim – Borussia Dortmund 1-0 (Salihović 9)
Nürnberg – Hannover 1-2 (Pekhart 56 / Abdellaoue 16, Rausch 27-11m)
Freiburg – Mainz 1-2 (Cisse 90 / Riise 64, Choupo Moting 79)
Wolfsburg – Bayern 0-1 (L. Gustavo 90)
HSV – Hertha 2-2 (Petrić 25-11m, Son 61 / Torun 43, Mijatović 88)