Nogomet
Nogomet

Bivši 'Vatreni' karijeru nastavlja u engleskom drugoligašu?

Jurica Vranješ na probi je u Middlesbroughu, a upitno je hoće li ostati u Engleskoj...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Jurica Vranješ (31) stigao je na probu u redove engleskog drugoligaša Middlesbrougha i zadovolji li ondje će nastaviti karijeru.

Uz Vranješa na probu i početak predsezonskih treninga stigao je i 22-godišnji Malaury Martin.

"Došli su nam dvojica igrača na probu, ali zasad nismo u poziciji da ništa napravimo. Njihovi ugovori su istekli i odradit će predsezonske treninga s nama. Ovdje su jer sam ih gledao i jer mi se sviđa njihova tehnika i talent. Zasad ne znam njihov karakter, a ovo im je prilika da ga pokažu", zjavio je menadžer Middlesbrougha Tony Mowbray za klupsku web-stranicu, te je potom posebice komentirao hrvatskog defenzivnog veznjaka.

"Vranješ je prošle godine igrao u turskom prvenstvu, ali većinu karijere proveo je u Werderu iz Bremena. Ima 31 godinu, drag je dečko, dobar je tehničar i dobar nogometaš."

Vranješ je karijeru započeo u Osijeku 1997., nakon čega je otišao u Bundesligu, te ondje branio boje Bayera, Stuttgarta i Werdera. Dio prošle sezone proveo je na posudbi u turskom Gençlerbirligiju nakon neslaganja s trenerom Thomasom Schaafom.

Sada ima status slobodnog igrača i u potrazi je za novim klubom, a čini se da bi to mogao biti engleski drugoligaš koji je prošlu sezonu završio na 12. mjestu Championshipa (engleska druga liga). Za hrvatsku reprezentaciju Vranješ je skupio 26 nastupa.