Nogomet
Nogomet

Bayern doveo najveću azijsku nadu, želi i hrvatskog reprezentativca

Takashi Usami (19) novo je pojačanje nogometaša Bayerna iz Münchena. U redove bavarskog kluba Usami dolazi iz Gambe Osake na šestomjesečnu posudbu, uz opciju potpisivanja trajne suradnje...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

"Bio sam malo zabrinut zbog napuštanja momčadi usred sezone, ali ovakve prilike se ne ukazuju svaki dan. Odlučio sam da je pravo vrijeme da se prihvatim ovog velikog izazova. Sjajna je prilika zaigrati u tako jakoj ligi uz tako velike igrače", rekao je Usami koji je ranije ovog mjeseca dobio premijerni poziv za japansku A reprezentaciju.

>> Bayern doveo prva pojačanja vrijedna 23 milijuna eura

Talentirani i brzonogi Japanac igra na poziciji veznog igrača i polušpice, a za Gamba Osaku debitirao je u svibnju 2009. godine u dobi od 17 godina i 14 dana protiv FC Seoula. U spomenutom je susretu zabio i gol, te tako postao najmlađi debitant i strijelac u povijesti kluba.

Žele i Lovrena

Uz dovođenje Usamija, Bayern je zainteresiran i za dovođenje Dejana Lovrena za kojeg je ranije interes pokazao Liverpool. Vijest prenosi portal insidefutbol.com, navode kao izvor francuski dnevnik Le Parisien. U Bayernu su Lovrena identificirali kao dugoročno rješenje na poziciji braniča.

Autor teksta konstatira kako je Lovren, koji se Lyonu pridružio iz zagrebačkog Dinama u siječnju 2010. godine, na visokoj cijeni u svom aktualnom klubu. Njegovom eventualnom prodajom Lyon bi mogao namaknuti sredstva za dovođenje željenih pojačanja, no, ukoliko se vrhuška kluba na to i odluči, sasvim sigurno će postaviti visoki odštetni zahtjev prema kupcu, bio to Liverpool, Bayern ili netko treći...