Nogomet
Nogomet

'Arsenal je upropastio šanse za naslov'

Menadžer Tottenhamovih nogometaša Harry Redknapp otpisao je Arsenal iz borbe za naslov engleskog prvaka pet kola prije kraja sezone...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nakon sinoćnjeg remija (3-3) u gradskom derbiju između Tottenhama i Arsenala na White Hart Laneu u kojem su 'Topnici' prosuli prednost 3-1, Redknapp kaže da ne vjeruje da Manchester United može ispustiti prednost od šest bodova koju trenutno ima.

''Velike prednosti ispuštale su se i ranije, ne bi bilo prvi put da se to dogodi. Ali, mada ne želim time pokazati nepoštovanje, ne vjerujem da Arsenal može do naslova. Chelsea je skočio na drugo mjesto na ljestvici i s pobjedama u svim utakmicama mogao bi zakuhati stvari. Manchester United također mora još igrati i protiv Arsenala i Chelseaja, pa ništa nije nemoguće'', konstatirao je Redknapp.

>> VIDEO: Veliki povratak Spursa udaljio Arsenal od naslova!

Arsenal je u posljednjih pet prvenstvenih susreta upisao tek jednu pobjedu uz čak četiri remija i time posve kompromitirao prilike koje mu je Manchester United ponudio, no menadžer 'Topnika' Arsene Wenger ne odustaje:

''Mislim da je borba za naslov i dalje otvorena. Chelsea je ponovo u utrci. Chelsea igra protiv Manchester Uniteda, kao i Arsenal. Chelsea također igra protiv Spursa. Sve je još otvoreno, a na nama je da zadržimo vjeru i nastavimo se boriti. Arsenal je neporažen u zadnjih 16 utakmica, ali nismo u njima osvojili dovoljno bodova, previše smo remizirali. Nećemo uvijek remizirati kada zabijemo tri gola i moram pohvaliti nevjerojatan stav svoje momčadi čak i onda kada nije nagrađena s osvojenim brojem bodova.''