Nogomet
Nogomet

Ako mislite da Borussia već slavi odlazak na Wembley – prevarili ste se!

Smijeh nije silazio s lica Jürgena Kloppa, trenera dortmundske Borussije, tijekom večeri u srijedu, kada je njegova momčad zgazila Real i pobijedila ga 4-1 u prvom polufinalnom ogledu Lige prvaka...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ipak, nakon proslave velike pobjede Klopp je već u prvim reakcijama spuštao tenzije napominjući kako je finale još daleko jer treba odraditi uzvratnu utakmicu idućeg tjedna u Madridu.

''Moramo biti jako oprezni. Ovo su divni, ali i opasni trenuci. Ne smijemo nikako podivljati nakon ove visoke pobjede'', rekao je za tv-postaju ZDF trener njemačke momčadi i nastavio:

Mislim da imam iskustva reagirati u ovakvom trenutku. Spustit će se i moji igrači, trezveno ćemo dočekati uzvratnu utakmicu.

>> Krah španjolske armade u dva dana: Borussia 'zgazila' Real njihovim oružjem

>> Katastrofa Reala: Čudesni Lewandowski im utrpao četiri komada!

>> Mourinho kao da ne vjeruje: 'Znali smo sve o njemu, a opet...'

Inače, u toj izjavi za ZDF Klopp nije hvalio četverostrukog strijelca Roberta Lewandowskoga, već Marija Götzea koji je samo dan ranije i službeno postao pojačanje velikog konkurenta Bayerna za iduću sezonu.

''Nije mu bilo lako, a odigrao je sjajnu utakmicu. Baš sam ponosan na Götzea'', konstatirao je Klopp.

Heroj Lewandowski je oprezan

Robert Lewandowski utrpao je Real Madridu četiri pogotka. Stigao je poljski reprezentativni napadač do brojke od 10 golova u Ligi prvaka. Dva više zabio je Cristiano Ronaldo, jedini strijelac za ''kraljeve'', koji su u Dortmundu igrali sve samo ne ''kao kraljevi''.

''Ovo je tek prva utakmica. Naravno da možemo biti sretni i zadovoljni s rezultatom. Ipak, ovo je tek prvi dio, još nismo u finalu. Šteta je što smo primili taj gol. Naravno da sam sretan što sam zabio četiri gola, ali najvažnije je da se plasiramo u finale. Jedino se to računa. Real Madrid je dobro odigrao prvo poluvrijeme, ali smo u nastavku mi potpuno kontrolirali utakmicu'', rekao je Lewandowski.

Svoje viđenje ponudio je i Michael Zorc, sportski direktor Borussije.

''Fantastična naša predstava gotovo svih 90 minuta. Potpuno smo zaslužili pobjedu, a za primljeni gol možemo kriviti sami sebe. No, momčad je to nadoknadila u drugom poluvremenu. Imamo odličan rezultat 4-1, ali znamo da Real Madrid može zabiti puno golova na svom terenu i zbog toga moramo ostati usredotočeni'', izjavio je Zorc.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.