Nogomet
Nogomet

Vatrenima tri boda protiv Austrije!

Pogotkom Luke Modrića u 4. minuti iz kaznenog udarca Hrvatska je u Beču došla do minimalne pobjede protiv austrijske reprezentacije.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Želje izbornika Bilića i njegovih izabranika su se obistinile: Hrvatska je startala pobjedom na Europskom prvenstvu.

Vrijedna tri boda zabilježili smo u teškoj utakmici protiv Austrije, ali naša će reprezentacija morati znatno popraviti igru u nastavku natjecanja ako želi ostvariti respektabilan rezultat na Euru.

Odlučujući trenutak dogodio se već u 4. minuti, kad je Ivica Olić oboren unutar kaznenog prostora. Luka Modrić s bijele točke donio je prednost Hrvatskoj, koju su naši igrači uspjeli očuvati do kraja utakmice.

>> Video: Kockasta opsada Beča, Hrvati jedu sir i zalijevaju ga hektolitrima piva

>>
EURO: Organizatori zadovoljni prvim danom

>> Video: Počeli navijački izgredi, uhićeno sedam Nijemaca

>> EURO: Stigao u Beč usprkos zabrani

>> EURO za Freija završio

>> EURO: Češka pobijedila domaćina

>> Euro: Portugal lako protiv Turske

>> Ponudili mu smještaj pa mu ukrali ulaznice za Euro

>> Njemačka svladala Poljsku, presudila dva pogotka Podolskog

U prvih pola sata naši su imali veći posjed lopte i bili su bolja momčad, no u nastavku utakmice hrvatski igrači su pali, a Austrijanci preuzeli igru. Ipak, nemoćni domaćini nisu bili u stanju zabiti gol. Na utakmici je bilo jako malo izglednih prilika i mnogo prekršaja, uglavnom austrijskih.

Hrvatska će za tri dana igrati protiv Njemačke u Klagenfurtu, i tada ćemo moći vidjeti koliko zapravo vrijede naši nogometaši.

Bilić: Ne mogu biti potpuno zadovoljan 

Izbornik naše nogometne reprezentacije izjavio je kako ne može biti potpuno zadovoljan s utakmicom protiv Austrije, ali da je ipak najvažnija pobjeda.

'Prvih 35 minuta igrali smo sjajno i prava je šteta što smo u tom razdoblju vodili samo s 1:0. Tada su se naši od straha povukli, a i drugo u poluvremenu smo s uvođenjem Kneževića i povlačenjem Šimunića na bok pokušali osloboditi stranu Pranjiću. Moram naglasiti da smo u tom razdoblju imali pet-šest situacija u napadu dva na dva, što je vrlo izgledno, ali naši napadači nisu to uspjeli bolje iskoristiti. Olić je bio izvrstan, ali je na kraju 'pukao'', kazao je Bilić.