Nogomet
Nogomet

Preminuo predsjednik Rome

Predsjednik talijanskog nogometnog velikana AS Rome Franco Sensi (82) preminuo je u rimskoj bolnici Gemelli nakon duge i teške bolesti.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

"Roma je moj život, moja velika ljubav i ravnopravan član obitelji," cijelog je život isticao Sensi koji je kupio klub i postao predsjednik Rome 1993. godine. Sensi je postao 20-ti predsjednik rimskog kluba i najduže se zadržao za kormilom. Pod njegovim vodstvom "rimske legije" su osvojile naslov prvaka (2001), dva talijanska Kupa i dva talijanska Superkupa. Posljednjih godina zbog zdravstvenih problema vođenje kluba je prepustio kćeri Roselli Sensi.

Sensi je 1960. godine postao dopredsjednik Rome, međutim zbog sukoba s tadašnjim predsjednikom Francom Evangelistiem napustio je Olimpico. Kada se 1993. godine Roma nalazila pred bankrotom, a tadašnji predsjednik Giuseppe Ciarrapico pred vratima zatvora, Sensi je spasio klub i od tada počinje najuspješnije razdoblje u povijesti kluba.

"Cijela Italija danas žali, Sensi je bio veliki gospodin i vrlo važna ličnost talijanskog nogometa," poručio je predsjednik Intera Massimo Moratti. Odmah su se oglasili i iz Milana, Juventusa, Fiorentine i ostalih talijanskih klubova.

"Izražavamo najiskreniju sućut cijeloj obitelji Sensi, ali i navijačima Rome," poručili su iz Juventusa.

Više o