Nogomet
Nogomet

Pletikosa: 'Zbog poraza na Euru trebao sam emocionalnu obnovu u samostanu'

U Čatežu se okupila većina nogometnih reprezentativaca. Do današnjeg treninga očekuje se Danijel Pranjić koji je u Nizozemskoj primio nagradu za drugog najboljeg igrača lige, te Hrvoje Vejić.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ivica Križanac oporavio se od ozljede zadobivene u Superkupu protiv Manchester Uniteda. 

Na jučerašnjem treningu nije bilo Luke Modrića zbog problema s desnim koljenom. Izbornik Bilić ponovio je kako se o Engleskoj može razmišljati tek nakon što se prođe Kazahstan. Kazaci imaju sličan stil igre kao i Estonija. 

Vratar Stipe Pletikosa poriče upitnu formu koju mu mediji spočitavaju. Naime, Stipe je u Spartaku u posljednjih deset prvenstvenih kola primio 14 golova.

'Ne igram ja sam u Spartaku, igra cijela momčad. Kako smo svi zaslužni kad se zabije gol tako smo zaslužni i kad ga primimo.'

Reprezentacijska jedinica Stipe Pletikosa pokušao se tako obraniti od novinarskih optužbi da u posljednje vrijeme u svom Spartaku nije baš briljirao. No, igranje za repreznataciju ipak je nešto drugo.

Nakon tužnog kraja na Euru, Pletikosa je nekoliko dana odmora potražio u jednom samostanu.

'Nisam živio u samostanu redovničkim životom. Trebao mi je odmor i emocionalna obnova, i u tih četiri, pet dana koliko sam tamo bio zbilja sam se uspio povratiti. Nakon utakmice sa Turskom svima nam je bilo iznimno teško,' objasnio je Pletikosa.

No, u novi se ciklus kreće s mnogo optimizama. Pripreme za Kazahstan i Englesku u punom su jeku, jedini veći problem je koljeno Luke Modrića. Drugi je upitnik kapetan Niko Kovač, za kojeg još nije sigurno hoće li izdržati obje utakmice.