Nogomet
Nogomet

Kek objavio popis za dvoboj protiv Hrvatske

Izbornik slovenske nogometne reprezentacije Matjaž Kek objavio je popis igrača koji će konkurirati za prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske koja se igra u Mariboru 20. kolovoza.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Na popisu nema napadača Dalibora Stevanoviča, Zlatana Ljubijankiča i Klemena Lavriča. Riječ je o igračima koji imaju teškoća s nastupima u stranim klubovima za koje sada igraju. Ponovni poziv dobio je veznjak engleskog West Bromwich Albiona Robert Koren koji je za slovensku izabranu vrstiu dosada odigrao 30 utakmica, a među 18 kanditata je i nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama Boštjan Cesar iako u Marseilleu uglavnom sjedi na klupi.

"Utakmica protiv pete nogometne reprezentacije svijeta bit će nam dobar test kako bismo dobili sliku o spremnosti pred početak kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi", rekao je Kek na konferenciji za novinare.

"Na utakmici očekujem pravi naboj. Hrvatsku dobro poznajemo i ta će utakmica biti realna slika naše sadašnje vrijednosti", dodao je Kek.

U dosadašnjih sedam međusobnih okršaja Hrvatska je zabilježila četiri pobjede, a tri susreta završila su neodlučenim ishodom, dok Slovenija do sada nema nijednu pobjedu protiv reprezentacije susjedne države u ogledima koji za slovenske navijače obično znače dodatni "naboj".

Nekadašnji igrač, a kasnije i trener NK Maribora, 46-godišnji Kek rekao je da očekuje dobro navijanje tamošnjih navijača na obnovljenom stadionu Ljudski vrt.

"Objekt je prekrasan, a momci u slovenskim dresovima zaslužuju podršku iako sam svjestan da su navijači u Mariboru vrlo kritični", zaključio je Kek.

SLOVENSKA REPREZENTACIJA:

VRATARI: Samir Handanović (Udinese), Jasmin Handanović (Mantova)

OBRANA: Boštjan Cesar (Marseille), Luka Elsner (Domžale), Branko Ilić (Betis), Bojan Jokić (Sochaux), Mitja Moerec (CSKA Sofija), Marko Šuler (Gent)

VEZA: Mišo Brečko (Koeln), Robert Koren (West Bromwich Albion), Andraž Kirm (Domžale), Darijan Matić (Interblock), Mirnes Šišić (Olympiakos), Anton Žlogar (Omonia)

NAPAD: Valter Birsa (Sochaux), Miran Burgič (AIK), Zlatko Dedić (Frosinone), Milivoje Novaković (Koeln)