Nogomet
Nogomet

Arsenal prisiljen prodavati svoje najveće zvijezde?

Arsene Wenger priznao je kako zbog skupog Emirates stadiona njegov klub svake godine mora prodavati najbolje igrače, a kupovati jeftinije.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Prije dvije godine Arsenal se preselio sa Highjburyja na novoizgrađeni Emirates stadion, koji je drugi po veličini stadion u Premier ligi, sa 60 tisuća sjedećih mjesta. Koštao je otprilike 430 milijuna funti.

U svom intervjuu novinama News of the World Arsene Wenger otkrio je kako je stadion utjecao na klupsko trgovanje igračima. ''Uspjeli smo održati sve naše nogometne ambicije – u domaćoj ligi i Europi – iako svake godine moramo izdvojiti 24 milijuna funti za stadion, '' rekao je Wenger.

Kad je u pitanju kupovanje igrača, za Arsenal to znači : ''Strategija kluba je prodavati igrače svake godine i kupovati manje skupe nogometaše.''

U ovom prijelaznom ljetnom roku Arsenal bi trebao nastaviti provoditi svoju filozofiju transfera: Flamini je već prodan Milanu, a Hleb i Adebayor su vrlo blizu odlasku iz Londona. Ipak, za mnoge priznate nogometaše kruže glasine da bi mogli doći u Arsenal, uključujući Nasrija, Martinsa i Huntelaara.

Iako su skupi nogometaši najavljeni kao pojačanja kluba ovog ljeta, Wenger je u prošlosti favorizirao mlade nepoznate igrače i to je ono što trener Arsenala namjerava raditi i u budućnosti. 

''Klupska strategija je dovoditi mlade buduće zvijezde i orijentirati se na kvalitetnu kolektivnu igru.''

I dok najveći Arsenalovi rivali Chelsea i Manchester United troše puno novaca na nove igrače, za Arsena Wengera sadašnji transfer sistem samo je izvor frustracija.

''Da imam moć bilo što promijeniti u nogometu, to bi bio sistem transfera, koji od igrača radi plaćenike. Ako su loši, onda ostaju, a ako imalo vrijede, jedino o čemu razmišljaju je napuštanje kluba, '' zaključio je Arsene Wenger.