Nogomet
Nogomet

Izbjegnut sudar helikoptera u navijačkoj zoni

Nad navijačkom zonom u Bregenzu u Austriji u ponedjeljak je u posljednji trenutak izbjegnuta katastrofa kad su se previše približila dva helikoptera, objavljeno je danas.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Uoči utakmice između Austrije i Njemačke u ponedjeljak, dva su se helikoptera toliko približila da je sudar izbjegnut u posljednji trenutak, objavio je u srijedu list "Neue Vorarlberger Tageszeitung".

"Prema izjavama sudionika, razmak između dvaju helikoptera bio je manji od 100 metara", potvrdio je šef sigurnosnih službi u austrijskoj saveznoj zemlji Vorarlberg Elmar Marent.

Helikopter austrijskog ministarstva unutarnjih poslova poletio je oko 20.30 na redoviti kontrolni let, a istodobno je navijačku zonu nadlijetao helikopter koji je snimao za potrebe njemačke televizijske postaje ZDF.

Letjelice su se približavale jedna drugoj i tek u posljednjem trenutku pilot helikoptera ministarstva unutarnjih poslova prepoznao je opasnost i reagirao.

Zabuna u komunikaciji nastala je zbog toga što se u neposrednoj blizini dviju letjelica nalazio još jedan helikopter, koji je u Bregenz prevozio visoke goste iz Njemačke.

"Ne želim umanjivati važnost toga. Da su se dodirnuli, dogodila bi se katastrofa", izjavio je Marent, dodajući da se očito dogodila greška u komunikaciji.

Najavio je da će se slučaj pomno istražiti, napraviti izvješće za nadležne vlasti i za državno odvjetništvo.

"Moramo izvući pouku iz toga i ukloniti svaki mogući izvor grešaka", dodao je.

Više o