Ostali sportovi
Ostali sportovi

Francuzi primili samo šest golova u drugom poluvremenu

Rukometaši Francuske prvi su izborili nastup u polufinalu Svjetskog prvenstva. Pred 10 tisuća gledatelja ostvarili su još jednu visoku pobjedu te se još jednom potvrdili kao prvi favorit prvenstva.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U dvoboju 2. kola skupine I drugog kruga Francuska je u zagrebačkoj Areni svladala Južnu Koreju sa 30-21 iako je nakon prvih 30 minuta bilo 15:15. Odličnom igrom u drugom poluvremenu, poglavito u obrani, Francuzi su stigli do nove, sedme uzastopne pobjedena SP-u, svladavši Južnu Koreju s na kraju visokih devet pogodaka razlike.

Korejci su odlično parirali Francuzima u prvom poluvremenu, u nekoliko su navrata čak i vodili s tri gola razilke, ali na odmor se otišlo s neodlučenim ishodom 15-15.

U drugih 30 minuta Francuzi su Korejcima dozvolili da postignu samo šest pogodaka, dok su oni 15 puta svladali suparničkog vratara, te osigurali nastup u polufinalu. U utorak će u izravnom dvoboju s našom reprezentacijom odlučivati o prvom mjestu u skupini.

Ovom pobjedom Francuska je kolo prije kraja stigla do osam bodova, dok je Južna Koreja i dalje bez bodova u drugom krugu.

Više o